FIA WTCC 2014: prvi 'zasebnik' je Srb Dušan Borković

24. 11. 2013
Deli

Letošnja sezona svetovnega prvenstva turističnih avtomobilov se je šele končala, nekateri pa že imajo potrjene dirkaške projekte za sezono 2014. Eden takih je tudi nekdanji evropski prvak v gorskih dirkah Srb Dušan Borković, ki je očitno prvi 'zasebnik' s potrjenim programom s Seatom Leonom.

Ljubitelji dirkanja se ga prav gotovo spominjajo z gorske dirke Ilirske Bistrice, kjer je v sezoni 2012 prav na naši dirki osvojil naslov evropskega prvaka z Mitsubishijem Lancerjem. Da, prav imate, naslov je prevzel prav našemu Alešu Preku. Toda Borković je s talentom in močno podporo podjetja NIS Petrol že lani nastopal s Seatom Leonom in Chevroletom Cruzom na dirkah FIA ETCC, kar naj bi bilo evropsko krožno prvenstvo s turističnimi avtomobili, kjer je z eno zmago dosegel končno tretje mesto v prvenstvu. Toda ambicije so bile še večje.

"Zelo sem vesel, da bom lahko v sezoni 2014 nastopal v svetovnem prvenstvu WTCC. Na žalost bom nastopal s Seatom v šibkejši skupini, kjer ne bo tovarniških dirkačev (na čelu z 39-letnim devetkratnim svetovnim prvakom v reliju Sebastienom Loebom v razširjenem Citroenu C-Elysee), vendar se vseeno veselim novega izziva," je dejal Borković.

Škoda je le, da 29-letni Borković ne bo mogel razviti talenta, ki je bil zelo očiten na gorskih dirkah: bočno drsenje tudi tam, kjer bi majhna napaka zelo bolela. (AMr)  

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"