Formula 1: Tudi drugi dan testiranj brez presenečenj

19. 2. 2019 | Janez Heimer
Deli
Formula 1: Tudi drugi dan testiranj brez presenečenj (foto: Daimler)
Daimler

Ferrari še vedno kaže najboljšo formo, tokrat je bil najhitrejši novinec v moštvu, Monačan Charles Leclerc.

Tudi Leclerc je svoj najboljši čas, podobno kot dan prej Sebastian Vettel, postavil že dopoldne. Za časom svojega izkušenejšega kolega v moštvu je zaostal približno desetinko. V moštvu rdečih so znova lahko zadovoljni z zanesljivostjo dirkalnika, saj so danes opravili 157 krogov. Ferrariju so se danes najbolj približali pri McLarnu z Landom Norrisom, ki je po odpeljanih 104 krogih za Leclercom zaostal tri desetinke sekunde.

Kevin Magnussen je za moštvo Haas dosegel tretji najboljši čas, vendar zaradi težav s sedežem zadnji dve uri ni več zapeljal na stezo. Testne obveznosti je tako nadaljeval rezervni dirkač Haasa, Pietro Fittipaldi, vendar je opravil le 13 krogov. Za B-ekipo Red Bulla, Toro Rosso, je danes volan vrtel Alexander Albon, ki se je že zjutraj zavrtel in poskrbel za prekinitev testiranj, vendar je popoldne dosegel soliden čas, s katerim se je uvrstil na četrto mesto ter bil za las hitrejši od Antonia Giovinazzija z Alfo. Albon je bil s 132 odpeljanimi krogi za Leclercom drugi najbolj zaposlen dirkač današnjega dne.

Pri Mercedesu so dolžnosti danes znova razporedili med oba dirkača. Še vedno je njihova hitrost v posameznem krogu neznanka, saj so se znova posvetili nastavitvam in ritmu za dirko. Valtteri Bottas je odpeljal dovolj hitro za šesti današnji čas na razpredelnici, medtem ko je Lewis Hamilton zaključil kot deseti.

Pierre Gasly je bil s svojim Red Bullom odgovoren za edino popoldansko prekinitev dogajanja, saj se je zavrtel in poškodoval svoj dirkalnik. Škode na zadku dirkalnika je bilo preveč, da bi Gasly pozneje še sedel za volan. V težavah se je znašel tudi Renaultov Daniel Ricciardo, ki mu je na ciljni ravnini odpadel del zadnjega krilca, posledično pa se je zavrtel, vendar dirkalnika ni poškodoval. Popoldne francosko moštvo ni imelo težav, vajeti pa je prevzel Nico Hulkenberg, ki se je posvečal le simulaciji dirke. Opravil je celotno dolžino dirke in dosegel osmi čas dneva.

Vtis so danes popravili pri ekipi Racing Point. V ponedeljek so opravili le 30 krogov, danes pa jim je uspelo preseči razdaljo dirke. Lance Stroll je za najhitrejšim Leclercom zaostal za dobri dve sekundi, tako pa je prehitel le Fittipaldija.

Neznanke se, pravzaprav po pričakovanjih, kar vrstijo tudi drugi dan. Nekaj ekip se še ukvarja s težavami, ki so običajne za predsezonska testiranja, nastop Williamsa pa naj bi bil vprašljiv tudi za jutrišnji dan. Ocenjujemo, da se bo Williams zato vsaj na prvih nekaj dirkah sezone težko odlepil z repa lestvice, saj bo izgubljene kilometre težko nadoknaditi. Skrivnostni so aktualni svetovni prvaki pri Mercedesu, ki še vedno niso opravili simulacije kvalifikacijskega kroga. Medtem ob pogledu na čase Ferrarija še vedno vlada občutek, da so v Maranellu odlično opravili delo ter pripravili vrhunski dirkalnik, saj so že drugi dan zapored prepričljivo na vrhu lestvice s časi, poleg tega pa svoj testni načrt opravljajo brez težav in tehničnih preglavic. 

Moštva bodo svoje testne obveznosti v Barceloni nadaljevala 20. in 21. februarja.

Neuradni časi drugega dne testiranj:

  1. Charles Leclerc (MON) Scuderia Ferrari Mission Winnow SF90 1 m 18.247 s 157 krogov
  2. Lando Norris (VBR) McLaren F1 Team MCL34 1 m 18.553 s 104 krogov
  3. Kevin Magnussen (DAN) Rich Energy Haas F1 Team VF-19 1 m 19.206 s 59 krogov
  4. Alexander Albon (THA) Red Bull Toro Rosso Honda STR14 1 m 19.301 s 132 krogov
  5. Antonio Giovinazzi (ITA) Alfa Romeo Racing C38 1 m 19.312 s 101 krogov
  6. Valtteri Bottas (FIN) Mercedes AMG Petronas Motorsport W10 1 m 19.535 s 89 krogov **
  7. Pierre Gasly (FRA) Aston Martin Red Bull Racing Honda RB15 1 m 19.814 s 92 krogov
  8. Nico Hulkenberg (NEM) Renault F1 Team R.S.19 1 m 19.837 s 95 krogov **
  9. Daniel Ricciardo (AVS) Renault F1 Team R.S.19 1 m 19.886 s 28 krogov *
  10. Lewis Hamilton (VBR) Mercedes AMG Petronas Motorsport W10 1m19.928s 74 krogov *
  11. Lance Stroll (KAN) SportPesa Racing Point F1 Team RP19 1 m 20.433 s 79 krogov
  12. Pietro Fittipaldi (BRA) Rich Energy Haas F1 Team VF-19 1 m 21.849 s 13 krogov **

 *vozil samo dopoldne

**vozil samo popoldne

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"