Gorska dirka Buzet: Aleš Prek že prvak!

16. 9. 2013
Deli

Aleš Prek (Porsche 911 GT3) je po smoli tekmecev v Buzetu znova postal slovenski državni prvak v gorskih dirkah.

Prek je kljub težavam s sekvenčnim menjalnikom na Gorjancih svojega Porscheja 911 (997) GT3 le pripeljal v Buzet, ki je poleg točk državnega prvenstva veljal tudi kot zaključek evropskega prvenstva. Da je bila poteza zelo pametna, čeprav je prek kratkim postal tudi očka, se je pokazalo po težavah največjih tekmecev. Rado Raspet (Mitsubishi Lancer EVO VIII) je imel težave z motorjem, Milan Bubnič pa je svojo Lancio Delto HF Integrale naložil na prikolico že v soboto, zato na dveh nedeljskih tekmovalnih vožnjah sploh ni nastopil. S 24. mestom v skupni razvrstitvi je Prek dirko pred koncem že osvojil naslov prvaka, saj se bo letošnje državno prvenstvo končalo šele z dirko 13. oktobra v Čedadu.

Težave z dirkalnikom je imel tudi Marjan Smrdelj, saj je na njegovi F3000 odpovedala polgred, zato je bil pričakovano najhitrejši dirkač s slovensko dirkaško licenco Patrik Zajelšnik (Norma M 20 F). Zelo hiter Patrik je zasedel kar tretje mesto v skupni razvrstitvi dirke, kar pomeni, da je moral priznati premoč zgolj zmagovalcu Ilirske Bistrice Milošu Benežu (Osella FA 30) in prav tako Čehu Otakarju Kramskemu (F3000 Reynard K13). Čestitamo!

V diviziji I je zopet slavil Andrej Prelc (Suzuki Swift GTi), saj naj bi Daniele Trani (Citroen AX 1.4 GTi) nehote prevozil rdečo zastavo. (AMr, UM)

Foto: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"