Gorska dirka Gorjanci 2017: več kot 100 nastopajočih iz 9 držav!

13. 6. 2017
Deli
Gorska dirka Gorjanci 2017: več kot 100 nastopajočih iz 9 držav!

Konec tedna, točneje 17. in 18. 6., bo v okolici Gorjancev znova rohnelo. Nikar ne glejte v zrak: ne bo (kaj več kot ponavadi) dejavnosti naše vojske, pač pa bodo na cesti med Dolnjo Težko Vodo in Velikim Cerovcem dobesedno leteli dirkači s prototipi, formulami, več kot 600-'konjskimi' 'turističnimi' dirkalniki in seveda starodobniki. Zato ne čudi, da lahko prihodnji ta tedna pričakujemo na Dolenjskem okoli 112 dirkačev, ki bodo zastopali kar 9 držav! 

Se spomnite lanske dirke? Naš dirkač Patrik Zajelšnik z Normo M20F je že na prvi dirki postavil rekord proge (s povprečno hitrostjo 156,55 km/h!!!), no v bistvu nove proge zaradi zgolj drugače postavljene šikane. Ker je lani dež močno premešal karte, je bil na koncu najhitrejši Italijan Stefano Di Fulvio s 'starim' prototipom Osella, večkratni prvak Čeh Vaclav Janik (prototip Norma) pa je osvojil samo drugo mesto, Federico Liber tretje, najbolj nesrečni pa je bil Patrik Zajelšnik - s samo osmim mestom! Zaradi muhastega vremena se je v DP Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX) uvrstil pred Alešom Prekom (Honda Civic Type-R), oba pa pred Milana Bubniča (Lanca Delta HF Integrale).

In kako bo letos? Glede na hitra Federica Liberja in Janika Vaclava bo težko, čeprav našega dirkača Vladimirja Stankoviča z dirkalnikom Gibson RME04 nikdar ne smemo spregledati. Ker bo dirka na Gorjancih šele prvič letos pri nas (do sedaj sta zmagala Bubnič na avstrijskem Rechbergu in italijanskem Verzegnisu ter Prek na hrvaški dirki Stubičke toplice), bomo z zanimanjem spremljali še Mateja Grudnika (Renault Clio RS), Luko Likoviča (BMW M3), Primoža Kostanjška (Škoda Octavia), ne smemo pa spregledati Hondo Integro Type-R. Malce v šali: za volanom tega dirkalnika bo hčerka Polona Jeršin, saj bo njen oče Martin Jeršin preskusil kar Lancio Delto Integrale!

V soboto se prvi trening začne ob 11h, v nedeljo pa s prvo tekmovalno vožnjo ob 10h. Za več informacij poglejte na www.ghd-gorjanci.si

Seznam prijavljenih Gorjanci 2017

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"