KHD Salzburgring: diviziji tujcem, v pokalnih Puntih najuspešnejši Trček

9. 7. 2013
Deli
KHD Salzburgring: diviziji tujcem, v pokalnih Puntih najuspešnejši Trček

Prvi konec tedna v juliju sta se odvijali peta in šesta dirka odprtega državnega prvenstva Republike Slovenije v krožno hitrostnih dirkah za leto 2013. Z dirkama v Avstriji na 4.240 metrov dolgem dirkališču Salzburgringu se je državno prvenstvo že prevesilo v drugo polovico. Tokrat sta v divizijah slavila Avstrijec Herzog in Hrvat Belohradski, v pokalu Lema GP pa Tomaž Trček.

V najštevilčnejšem pokalu Lema GP je bilo prisotnih osem dirkačev z dirkalniki Fiat Grande Punto 1.4i. Med njimi so bili Aleš Bužga, Andro Pertot, Tomaž Trček, Matthias Lodi, Klemen Popit, Jure Marinšek in Alfred Kramer jr, ki sta se tudi prijavila v prvenstvo, Luka Glazer pa je zamenjal Davida Šusterja, ki je prestopil v divizijo 2.

V diviziji 2 je Zoran Poglajen nastopal z novim Renaultom Cliom RS4, v enakem dirkalniku se mu je pridružil Hrvat Nikola Belohradski, z Renaultom Cliom RS3 pa je dirkal Željko Čumurdžić. Prvič se je v diviziji 2 preizkusil tudi David Šuster z dvolitrskim dirkalnikom Alfa Romeo 156. Najmočnejše orožje pa je imel Helmut Herzog, ki je z BMW M3 GTR nastopal v diviziji 3.

Na sobotni dirki je v diviziji 3 zmagal Helmut Herzog, v diviziji 2 pa Nikola Belohradski. Za njima so se zvrstili še Željko Čumurdžić, Zoran Poglajen, ki se je zavrtel na koncu prvega kroga na ciljni ravnini, in novinec v diviziji David Šuster. V pokalu Lema GP je zmagal Tomaž Trček pred Matthiasom Lodijem in Androjem Pertotom, sledili pa so Alfred Kramer jr., Luka Glazer, Jure Marinšek, Aleš Bužga in Klemen Popit.

Druga dirka je potekala v nedeljo. Tudi tokrat je slavil v diviziji 3 Helmut Herzog, prav tako v diviziji 2 Nikola Belohradski, ki si je pred Zoranom Poglajenem priboril le majhno prednost. Sledila sta Željko Čumurdžić in David Šuster. V Pokalu Lema GP pa je prav tako zopet slavil Tomaž Trček pred Matthiasom Lodijem in Luko Glazerjem, sledili so Alfred Kramer jr., Klemen Popit in Jure Marinšek. V prvem krogu pred šikano pa sta žal odstopila Aleš Bužga in Andro Pertot, ki ju je izločil Luka Glazer.

Naslednji dve dirki bosta potekali na Slovakiaringu, točneje 24. in 25. avgusta. (Foto in tekst: DŠ)

TRENUTNA RAZVRSTITEV PRVENSTVO RS V KROŽNIH DIRKAH: 1. Zoran Poglajen 465, 2. Matthias Lodi 455, 3. Tomaž Trček 428, 4. Klemen Popit 391, 5. David Šuster 317

TRENUTNA RAZVRSTITEV POKALA LEMA GP 2013: 1. Matthias Lodi 265, 2. Tomaž Trček 251, 3. Klemen Popit 211, 4. Andro Pertot 185, 5. Aleš Bužga 148  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"