Krožne dirke za DP: prvaki Poglajen, Lodi in Trček

17. 9. 2013
Deli

Letošnja sezona se je končala na češkem dirkališču Brno, prvaki pa so Zoran Poglajen (skupna razvrstitev), Matthias Lodi (pokali Fiat Grande Punto) in Tomaž Trček (mladi vozniki).

Le tri tedne po tem, ko so na češkem Brnu hrumeli najboljši motoristi sveta, so v sklopu dirke CEZ preizkusili asfalt dirkališča tudi tekmovalci v Odprtem državnem prvenstvu Republike Slovenije v krožno hitrostnih dirkah. Na zelo razgibanem in tehnično zahtevnem 5.403 metrov dolgem dirkališču so tudi zaključili sezono za leto 2013.

Prva dirka (v soboto!) je potekala v dežju. V diviziji 2 je zmagal Zoran Poglajen pred Juretom Marinškom, prvič v karieri na svoji 13. dirki pa je David Šuster zasedel tretje mesto. Željko Čumurdžić in Luka Glazer pa sta v medsebojnem trčenju žal končala dirko v petem oziroma šestem krogu. V Pokalu LEMA GP je v razburljivem troboju zmagal Matthias Lodi pred Alfredom Kramerjem mlajšim in Tomažom Trčkom, sledili pa so Aleš Bužga, Andro Pertot, Klemen Popit in Metod Počkaj.

V soboto je potekala tudi dveurna vztrajnostna dirka, kjer sta se posadki Matej Sešel in Jaka Marinšek ter Tomaž Trček in Jure Marinšek odlično odrezali. Nadobudna mladca Tomaž in Jure sta z odličnim dirkanjem brez napak zmagala, kar je brez dvoma največji uspeh slovenskih dirkačev zadnjih nekaj let v okviru CEZ-a. Z malce smole pa sta Matej in Jaka zgrešila stopničke in končala dirko na nehvaležnem četrtem mestu.

Druga dirka je potekala v nedeljo, na suhi progi, a z rahlim rosenjem. Še enkrat več je konkurenco podredil in dokončno potrdil naslov prvaka Zoran Poglajen, sledila sta mu Željko Čumurdžić in David Šuster, Jure Marinšek pa je žal zaradi tehničnih težav v osmem krogu odstopil. V Pokalu LEMA GP pa je Alfred Kramer mlajši tokrat le dosegel prvo zmago v karieri pred Matthiasom Lodijem, sledili so Luka Glazer, Tomaž Trček, Aleš Bužga, Andro Pertot in Metod Počkaj. Klemen Popit pa je moral zaradi tehničnih težav odstopiti v petem krogu.

V točkovanju mladih voznikov do 21 let je prvak postal Tomaž Trček s 395 točkami, drugi je Andro Pertot s 340 točkami, tretji pa Jure Marinšek s 303 točkami. Uvrščenih je 6 dirkačev. (DŠ)

Točkovanje v DP v krožnih dirkah: 1. Zoran Poglajen 945 točk, 2. Matthias Lodi 731, 3. Tomaž Trček 664 ...

Točkovanje v pokalu Lema GP: 1. Matthias Lodi 435 točk, 2, Tomaž Trček 386 točk, 3. Andro Pertot 331 točk ...

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja