Letošnja Gymkhana GRiD polna prelomnic in presenečenj

14. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
Letošnja Gymkhana GRiD polna prelomnic in presenečenj (foto: Monster Energy)
Monster Energy

Med drugim bo pomenila tudi slovo Petra Solberga od motošporta

Le še mesec dni nas loči do finala drifterskega spektakla Gymkhana GRiD in če je dogodek minuli dve leti potekal v začetku decembra daleč na jugu, v južnoafriški prestolnici Johanesburg, bodo letos na svoj račun že precej pred tem prišli evropski ljubitelji te zanimive dirkaške discipline. Letošnja jubilejna 10. izvedba tega dogodka bo namreč potekala sedmega septembra v nam nekoliko bližji poljski prestolnici, Varšavi.

Kot se za jubilejno izvedbo dogodka spodobi bodo na letošnji izvedbi nastopila sama zveneča imena avtomobilskega športa. Tako se bo na Poljskem v sklopu svoje turneje s Ford Escortom RS WRC ustavil tudi največji ambasador tekmovanja, Ken Block, manjkala pa ne bodo niti imena kot so lanskoletni prvak dirke v kategoriji vozil z zadnjim pogonom Daigo Saito, prvak Fiinega svetovnega prvenstva v relikrosu, Kuba Przygonski, štirikratni prvak tekmovanja GriD Luke Woodham, Steve Baggsy Biagioni in pa tudi vzhajajoča reli zvezda, Oliver Solberg.

»Proslavljnje 10. izvedbe Gymkhane GriD z dirko v Varšavi bo brez dvoma izjemno. Pripravljeno imamo najhitrejšo in najbolj kompleksno progo do sedaj in že sedaj sem na trnih ob pričakovanju same dirke,« je dejal Ken Block. »Lepo je bilo v zadnjih letih spremljati rast dirke. Ekpia Monster Energy je opravila izjemno delo na področju razvoja v Južni Afriki in Evropi na kar sem izredno ponosen. Moje sanje so bile vedno usmerjene v to, da pripeljem Gymkhano k množicam na dostopen način, kar mi je z dirko GriD tudi uspelo.«

Prav nastop mlasega Solberga bo še toliko bolj zanimiv, saj se bo na progi pomeril s svojim očetom, Petrom Solbergom, za katerega bo deseta zvedba Gymkhane hkrati tudi ena izmed zadnjih preizkušenj, v kateri bo nastopil v vlogi profesionalnega dirkača. Ob tem je potrebno omeniti, da je s svojim Polom R nastopil že na lanskoletni izvedbi, kjer je osvojil drugo mesto. Čustvenih dogodkov zato najverjetneje ne bo manjkalo, vabimo pa vas, da si v spodnjem videu ogledate vrhunce lanske dirke.