Mark Kastelic v Italiji do novih stopničk

28. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Na dirki so sicer nastopili trije mladi slovenski dirkaški upi.

Pretekli dirkaško obarvani konec tedna je bil brez dvoma izredno uspešen za Boštjana Avblja, ki je na svojem prvem reliju, kot smo že poročali, osvojil svojo prvo zmago in tako poskrbel za eno od odmevnejših letošnjih zgodb. Ni pa edini, ki je osvojil enega izmed uspehov kariere. To je namreč dosegel tudi mladi Mark Kastelic, ki je na dirki prvenstva Mini Rok dosegel odlično drugo mesto, pri čemer je za zmagovalcem zaostal le dobre pol sekunde.

Dober rezultat se je Kastelicu obetal že celoten vikend na dirkališču Pista Azzurra v italijanskem Lidu di Jesolu. Tako je že na kvalifikacijah le za nekaj stotink zaostal za rekordom steze in osvojil drugo startno mesto. Isto pozicijo je nato obdržal tudi v polfinalu, zaradi česar se je kot drugi podal na finalno dirko. V njej je sicer eno mesto izgubil, a je zaradi diskvalifikacije zmagovalca prvo mesto šlo v roke Krozserja Menyherta, tik za njim pa se je nato uvrstil Kastelic, ki je tako dosegel tudi najboljšo letošnjo uvrstitev na katerikoli mednarodni dirki.

Čeprav najboljši, pa Mark Kastelic ni bil edini slovenski dirkač, ki je nastopil v Jesolu. Tekmovala sta tudi Matic Preša in Oskar Praprotnik, ki pa nista imela toliko sreče. Med dirko sta bila namreč udeležena v trčenju, ki bi skoraj pomenilo predčasen konec za oba. To se sicer ni zgodilo, vendar pa sta ob zaključku dirke osvojila le skromno 23. oziroma 24. mesto med 25 dirkači na dirki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja