Mladi slovenski kartisti do stopničk v Lonatu; Mark Kastelic pod okrilje moštva Team Driver

1. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Z drugim mestom na drugi dirki za pokal Primavera se je Mark Kastelic poslovil od ekipe Formula K.

Pretekli vikend je v italijanskem mestu Lonato oziroma na tamkajšnjem dirkališču potekala še zadnja dirka pomladnega pokala, na katerem pa je znova nastopilo kar nekaj najboljših maldih slovenskih kartistov. Ti sicer že celo pomlad kažejo dobre predstave, za uspeh dneva in tudi kariere pa je poskrbel 12-letni Mark Kastelic, ki se je uvrstil na odlično drugo mesto.

Potem ko je teden dni pred tem v Napoliju že v prvem ovinku zapravil zmago s tem, ko je bil udeležen v trčenju več dirkačev, mu je bila sreča včeraj nekoliko bolj naklonjena. Z odlično vožnjo v polfinalu, kjer je kljub kazenskemu pribitku treh sekund zasedel peto mesto in si s tem zagotovil start iz tretje vrste. Med dirko je nato pridobival mesta in v predzadnjem krogu celo prevzel vodstvo. Žal pa je le nekaj ovinkov pred koncem storil napako in zmago prepustil Francozu Edgarju Anpilogovu. Kljub temu je bila ekipa s prikazanim zadovoljna, Mark pa se je tako na skoraj najlepši način poslovil od ekipe Formula K, seli pa se v ekipo Team Driver, partner katere je tudi sloviti nekdanji dirkač Formule 1, Nico Rosberg.

Na startu kar pet Slovencev

Da bo osvojil drugo mesto, je sprva kazalo tudi Aleksandarju Bogunoviču v razredu Mini60. Mlademu Ptujčanu se je namreč po dobrem startu hitro uspelo prebiti na drugo mesto, žal pa je po le štirih odpeljanih krogih odpovedala tehnika in tako je bil prisiljen odstopiti. V tem razredu je sicer slovenske barve zastopal Matic Perša, ki je dirko končal na 19. mestu., s tem pa v svojem razredu osvojil 13. mesto v pokalu Primavera.

Prav tako dva predstavnika pa je imela Slovenija ta vikend tudi v kategoriji KZ2, najmočnejšem razredu v pokalu Primavera. Po težavah skozi celoten vikend in ponesrečenih kvalifikacijah je Martin Mihić osvojil spodbudno 13. mesto. 18-letna Sara Markučič se je na drugi strani ves čas gibala okrog 15. mesta, žal pa je po startu s 17. padla povsem na začelje in tako ji je do konca dirke uspelo priti na 22. mesto. Zmago je medtem slavil domačin iz Maranella, Massimo Dante.

Kartisti bodo nove kilometre nabirali že prihodnji vikend na memorialu Trofeo Andrea Margutti na dirkališču South Garda, južno od Gardskega jezera, kjer bo mladi Mark Kastelic, ki se tja odpravlja v sredo, že nastopil pod okriljem ene od najboljših ekip ta trenutek, Team Driver.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"