Napoved: 6. reli Vipavska dolina

2. 6. 2016
Deli
Napoved: 6. reli Vipavska dolina

Jutri in v soboto se bo v okolici Ajdovščine ter Vipave odvijal 6. reli Vipavska dolina, ki šteje za državno prvenstvo Slovenije. Od tujih posadk je prijavljen zgolj Italijan Bernard Zanon (Renault Clio S1600), zato pa ne bodo manjkali vsi naši najboljši. In da, spet bodo v igri legendarni (spolzki) ovinki nad Velikimi Žabljami!

Čeprav je v imenu relija napisano, da bo to šesti reli, je za organizatorja (Ajdovščina motorsport in AK Modri dirkač) dejansko prvi. Pravijo, da nadaljujejo tradicijo zelo uspešnega relija Ajdovščina, ki je po propadu glavnega sponzorja (Primorja) žal moral zapreti vrata. 

Zato pa sta načrtovana dva viška relija, ki sta med gledalci vedno požela obilo navdušenja: petkov superspecial sredi Ajdovščine in sobotne hitrostne preskušnje po spolzkih 'rajdah' (kot temu radi rečejo domačini) nad Velikimi Žabljami. Poleg teh sedaj že znamenitih hitrostnih preskušenj se bodo morali dirkači spopasti še s HP Col in Erzelj (vse sobotne HP se bodo ponovile trikrat).

Kljub temu, da je prijavljeno kar 52 posadk, je favoritov za skupno zmago malo. Prvi je aktualni državni prvak Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je - če ima dober dan - lahko zelo hiter. Največji izzivalec bo prav gotovo Aljoša Novak (Mitsubishi Lancer EVO IX), čeprav pravi, da bo po nesreči na prvem reliju začel bolj pazljivo. Zadnje besede še ni rekel niti Boštjan Logar (Subaru Impreza WRX STi), saj se počasi dodobro spoznava s svojim novim štirikolesno gnanim dirkalnikom. Če ne bo deževalo, bodo hitri tudi Aleks Humar (Renault Clio RS R3T), Rok Turk (Peugeot 208 R2) in seveda tudi Italijan Bernard Zanon (Renault Clio S1600).

Dirka se v petek začne ob 20.45h (superspecial), v soboto pa ob 9.03h (Col). Kdo bo po 91 kilometrih HP (od tega 88 km asfalta in 3 makadama) zmagovalec pa bomo videli v soboto okoli 17.30 na Lavričevem trgu. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Seznam prijavljenih

Kje in kdaj se odvijajo HP

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja