Napoved: na Gorjance (zopet) prihaja Audi Quattro S1

16. 6. 2014
Deli

Ta konec tedna se bo znova odvijala gorska dirka Gorjanci, na kateri bo nastopilo okoli 125 dirkačev. Med njimi bo verjetno najbolj zanimiv Bolgar Niki Zlatkov s 770-'konjskim' Audijem Quattro S1.

Ekipa Bolgara, ki je na 4,3-kilometrski progi proti Velikemu Cerovcu nastopil že predlani, je že danes prišla v Slovenijo, žal pa vam ne smemo sporočiti, kje bo dirkalnik parkiran. Poleg omenjenega dirkača bo letos nastopilo več kot 12o dirkačev, med njimi pa na seznamu nista vpisana še Tiziano Ferrais s prototipom in Giuliani Fulvio z Lancio Delto EVO, saj sta se prijavila prepozno. Če bosta obljubo o prihodu seveda tudi uresničila ...

Od naših dirkačev bo zanimiv nastop Vladimirja Stankoviča, ki je prijavljen s prototipom Norma M20FC, zmagovalca letošnje prve dirke za DP Matevža Boha z navitim Mitsubishijem Lancerjem devete evolucije, s podobnim dirkalnikom bo nastopil tudi Rado Raspet itd. Od tujcev velja omeniti Čeha Vaclava Janika in Italijana Tiziana Rivo (oba s formulami F3000), kar nekaj pozornosti pa bodo pritegnili tudi starodobniki.

Dirka na Gorjance bo poleg slovenskega prvenstva štela še za državno prvenstvo Hrvaške, poleg tega pa se točkuje še za evropski pokal. Zato ni čudno, da bodo dirkači zastopali kar 10 različnih držav. "Letos bo dirka imela status kandidata za evropsko prvenstvo, da preverimo, ali imamo sploh kaj možnosti gostiti najvišjo raven gorskega dirkanja," je dejal predsednik organizacijskega odbora Viktor Levec, hkrati pa priznal, da bi progo morali podaljšati za okoli 800 metrov, če bi hoteli EP. "Proga bo dobila nekaj novega asfalta, parkirišč bo za 40 avtomobilov več, žal pa zmanjka denarja za temeljito preplastitev," je dejal direktor dirke Samo Golobič.

Vstopnina za sobotni del je 8 evrov, za nedeljski dan 10 evrov, za oba pa 15 evrov. Domačini ob progi so dobili cenejše karte, saj plačajo le simboličnih 5 evrov za dva dni. Uradni prvi od treh treningov se začne v soboto ob 11h, prva od treh tekmovalnih nedeljskih voženj pa ob 10h. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

SEZNAM PRIJAVLJENIH

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel