Napoved: nad Ilirsko Bistrico bo zopet grmelo

28. 8. 2014
Deli

Nikar takoj ne obsodite vreme! Ta konec tedna se bo namreč znova odvijala gorska avtomobilska dirka Ilirska Bistrica, ki bo privabila kar 142 dirkačev iz Avstrije, Češke, Italije, Hrvaške, Slovaške, Poljske, Francije, Makedonije in seveda Slovenije! 

Tako velik naval je zaradi statusa evropskega prvenstva in avstrijskega ter slovenskega državnega prvenstva pričakovan, vendar vseeno prija, da bomo v Sloveniji znova gostili najboljše evropske dirkače v Evropi. Če pogledate seznam prijavljenih, ki je dodan pod besedilom, pričakujemo nastop tudi aktualnega evropskega prvaka in večkratnega rekorderja različnih prog Italijana Simoneja Faggiolija (Norma M 20 FC), ki je kot tovarniški dirkač Norme nesporni favorit tudi na naši dirki.  

Med zanimive dirkače ali dirkalnike bi lahko uvrstili mnoge, od našega Vladimirja Stankoviča (ki se očitno vrača v formulo) do zelo hitrega Patrika Zajelšnika (ki nastopa s prototipom z dirkaško licenco našega V-racinga), od Herberta Pregartnerja s Porschejem 911 GT2 RSR do Felixa Pailerja in Andreasa Gabata z navitimi Lanciami ter Fordi, lahko pa si bomo spočili oči na številnih starodobnikih ali prikupni Čehinji Veroniki Cicha, ki nastopa z navitim Mitsubishijem Lancerjem WRC 05. Skratka, za vsakega nekaj.

V soboto se prvi od dveh uradnih treningov začne ob 11. uri, v nedeljo pa bo začetek prve tekmovalne vožnje ob 9.30, druge pa ob 13.30. Se torej vidimo na jubilejni, že 20. dirki? (AMr)    

Seznam prijavljenih

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja