Napoved: Svetovni prvak v Mariboru!

1. 7. 2010
Deli
Napoved: Svetovni prvak v Mariboru!

Letošnji reli v Mariboru bo spet prava poslastica za ljubitelje avtomobilskih (hmm, dirkaških) hlapov. V petek in soboto, 2. in 3. julija, bo že osmič potekal Rally Maribor, ki v štajersko mesto pod Pohorjem privabi najboljše slovenske in veliko tujih posadk. Prijavljenih je kar 87 posadk!

Tudi letos reli šteje za odprto državno prvenstvo Republike Slovenije, hkrati pa tudi za državno prvenstvo Avstrije. Prav naši severni sosedje pripeljejo s seboj vrhunsko kakovost - tako vozniško kot tehnično.

Prvo ime ostaja osemkratni avstrijski prvak Raimund Baumschlager, ki je z vrhunsko Škodo Fabio S2000 (na fotografiji) slavil že lani.

Nekaj sivih las mu je na prejšnjih dirkah za avstrijsko prvenstvo povzročil Andreas Aigner (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je bil leta 2008 svetovni prvak v prvenstvu Production World Rally Championship (PWRC).

Da, prav ste prebrali, predlanski svetovni prvak bo tudi v Mariboru poskušal s talentom in pogumom premagati Baumschlagerja, ki stavi bolj na rutino in zmogljivejši dirkalnik.

V boju za zmagovalne stopničke bodo najverjetneje tudi domači vozniki, seveda v prvi vrsti nadarjeni Aleks Humar (Subaru Impreza N15).

Prvak Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X) bo idrijskemu sokrajanu poskušal vrniti milo za drago za tri poraze na prvih treh relijih za DP, ne smemo pa pozabiti tudi na hitrega Tomija Cilenška (Subaru Impreza N15), domačina in prvaka v gorskih dirkah Saša Horvata, vedno hitrega Boštjana Logarja in Saša Vusiča (vsi trije Mitsubishi Lancer EVO IX).

Žal na startu ne bomo videli dveh, ki sta v Mariboru zmagala že dvakrat: Tomaž Kaučič bo raje dirigiral pri organizaciji te vedno bolj priljubljene prireditve, Andrej Jereb pa po letošnjem Monte Carlu ni več nastopal na reliju.

Reli se bo začel v petek zvečer z mestnim superspecialom. Dirkači bodo namreč odpeljali dva kroga po koroškem mostu, najbolj pa se morajo bati treh spolzkih krožišč in dveh umetnih šikan.

Z veseljem lahko napovemo, da bo pred nastopajočimi posadkami nekaj krogov odpeljal tudi Luka Marko Grošelj, ki obljublja, da bo razširjeni in z dodelanim motorjem oboroženi BMW zelo kmalu ostal brez zadnjih gum.

Servisna cona bo ob Dvorani Tabor, sobotni del bo gostil osem hitrostnih preizkušenj, uraden zaključek relija bo na Trgu svobode.

Točno traso relija, vodnik za gledalce in seznam prijavljenih dobite na uradni spletni strani relija. Vabljeni!

Uradna stran relija:

www.rally-maribor.si

Seznam prijavljenih:

http://www.rally-maribor.si/info/prijave_mb2010.htm

Vodnik za gledalce:

http://www.rally-maribor.si/vodnik/vodnik_mb2010.pdf

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"