Oglejte si z nami avtomobilski spektakel Gymkhana GRiD

29. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli

Tako kot lani bo tudi letos po zažgani gumi smrdelo v Južni Afriki, pri spremljanju dogodka pa se nam lahko pridružite na naši spletni strani v soboto, 1. 12. 2018.

Le še dva dneva nas ločita do začetka avtomobilskega spektakla Gymkhana GRiD, ki bo tako kot lani potekal v Južni Afriki. Z lansko prireditvijo pa ima letošnja skupnega več kot le državo gostiteljico. Znova se bosta namreč spopadla relikros šampion Johan Kristoffersson in štirikratni zmagovalec Gymkhana GRiD, Luke Woodham, hkrati pa bo prireditev znova potekala v Johanneesburgu, natančneje v Carnival city resortu, le da bo letos še nekoliko hitrejša.

Johan Kristoffersson: »Letos bo malce drugače – zdaj vem, kaj lahko pričakujem in na kaj se moram osredotočiti, da bom hiter! Gymkhana GRiD je zelo drugačen od preostalih dirk in je velik izziv. Tekmoval sem v najrazličnejših kategorijah – reli, relikros in na dirkalnih stezah, a je Gymkhana popolnoma unikatna. Gre za splet različnih sposobnosti. Kul je videti vse te različne tekmovalce, ki se pojavijo z dirkalniki, ki so jih sami sestavili. Komaj čakam, da ponovno obiščem Južno Afriko. Vem, da je moj timski kolega (Petter Solberg, op. a.) osredotočen na ponovno zmago in da bo od sebe dal 110 %, kot to po navadi rad pove!«

Če se torej v prihodnjih dneh ne boste slučajno znašli v Južni Afriki, se nam v soboto pridružite na naši spletni strani, kjer bomo omogočili ogled dogodka iz domačega naslanjača.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja