Peterhansel k Peugeotu!

17. 6. 2014
Deli

Enajstkratni zmagovalec Dakarja Stephane Peterhansel in moštvo Monster Energy X-Raid Team sta oznanila, da se razhajajo. Kam odhaja Peterhansel, ni bilo težko odkriti.

Peterhansel, ki je šestkrat slavil v motociklistični konkurenci in petkrat v avtomobilistični (zadnji dve zmagi je dosegel z Minijem All4 Monster Racinga), se je od moštva že poslovil. Medtem, ko je jasno, da Monstrovi Miniji ostajajo v konkurenci Dakarja 2015, pa je so pri Peugeotu objavili, da se bo Peterhansel pridružil njihovemu moštvu. Tako bo Stephane sponzorske oznake Monster Energyja zamenjal za Red Bullove, saj je prav Red Bull partner Peugeota v projektu Dakar.

Da bodo pri Peugeotu še 'zaposlovali', je bilo jasno že ob prvi objavi njihovega nastopa, saj so objavili le imeni dveh voznikov: Carlosa Sainza in Cyrila Despresa - le dva avtomobila pa sta za naskok na vrh Dakarja premalo.

Peterhansel, Red Bull in Peugeot so sicer poskrbeli za precej zanimiv način objave sodelovanja: na tekmovanju Red Bull Soapbox v Parizu sta se s Cyrilom Despresom po progi spustila v malo drugačnem Peugeotu 2008 DKR.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja