Poreč: slovenska zmaga na hrvaškem reliju

12. 11. 2012
Deli

Na 13. reliju Poreč, ki je štel za hrvaško državno prvenstvo, je zmagal Rajko Žakelj s sovoznikom Blažem Selanom (Mitsubishi Lancer EVO IX), med desetimi najboljšimi posadkami pa je bilo kar šest slovenskih!

Žakelj v resnici ni imel težkega dela, saj so manjkali tako Darko Peljhan (ki je isti dan nastopal na italijanskem makadamskem reliju, kjer je v močni konkurenci dirkalnikov WRC in S2000 osvojil 17. mesto) kot hitri Madžar Janos Szilagyi (menda je svoj dirkalnik tisti konec tedna posodil drugemu dirkaču) in Nenad Lončarić (Subaru Impreza STi), hrvaški prvak Juraj Šebalj pa se je pojavil na startu s starim, a izredno atraktivnim Fordom Escortom MK1. No, Šebalj se je moral zaradi težav s kardanom predčasno posloviti od tekmovanja, družbo med osmoljenci pa so mu delali še Jan Blažič (ki naj bi prihodnjo sezono odpeljal celo DP, tokrat pa je Mitsubishiju Lancerju EVO IX odpovedala sklopka), Klavdija Senica (odpoved menjalnika na Fiatu Pandi), Klemen Seljak, Martin Balant itd.

Veliko bolj zanimivo je, da se je med prvo deseterico uspelo uvrstiti kar šestim Slovencem. Za neulovljivim Žakljem se je na odlično drugo mesto v skupnem seštevku uvrstil Friderik Vajnhandl (Škoda Fabia R2!), šesti je bil Domen Agnič (BMW M3), osmi hitri povratnik Blaž Komadina (Škoda Fabia R2), deveti dvakratni slovenski prvak Daniele Trani (Citroën AX) in deseti Aleš Zrinski (BMW M3).

Aljoša Mrak in Uroš Modlic

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol