Prvi RC Rally Vipavska dolina uspešno pod streho

28. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

V dirki na čas je nastopilo sedem dirkačev, organizator je z obiskom zadovoljen.

RC Rally Vipavska dolina 2018 je uspešno zaključen. Zanimiv dogodek, ki smo ga napovedali v februarju, se je pretekli vikend, le slab mesec dni pred pravim relijem, odvil na športnih igriščih kampa Ture v Gradišču pri Vipavi. Na isti lokaciji je podobna prireditev sicer potekala že lani, vendar pa je bil njen namen bolj kot ne preverjanje zanimanja in možnost izvedbe tovrstne prireditve.

Prireditve se je udeležilo 12 dirkalnikov, pet buggyjev, ki so bolj kot ne skrbeli za šov, in sedem dirkalnikov, ki so se med seboj v slogu pravega relija pomerili v dirki na čas. Ta je bila sestavljena iz osmih hitrostnih preizkušenj, ki so potekale na 800 kvadratnih metrih površin, vsaka pa je bila dolga približno dve minuti. Prepričljivo je s skupnim časom 15 minut 34 sekund zmagal Dejan Justin, drugo mesto je zasedel Mitja Mozetič, ki je za zmagovalcem zaostal polnih 39 sekund, tretji pa je bil Klemen Rant s časom 16 minut in 25 sekund.

Organizator je bil zadovoljen tako s številom tekmovalcev – vsi so prihajali iz Slovenije – kot tudi z odzivom gledalcev. Teh je bilo okoli 200, med njimi pa se je našlo kar nekaj takih, ki se nameravajo v prihodnosti tovrstnih relijev udeležiti tudi sami. Po pričakovanjih naj bi se tako prireditev ponovila tudi prihodnje leto, ko organizatorji upajo na prihod tujih tekmovalcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja