Reli: Ekipa Oktan šport s kar štirimi dirkalniki!

10. 3. 2014
Deli

Ekipa Oktan šport, ki jo vodi neustavljivi Sašo Vusič, bo letos imela kar štiri dirkalnike, ki bodo nastopali v treh različnih tekmovanjih: evropskem prvenstvu v reliju, pokalu Mitropa in slovenskem prvenstvu.  

Ekipo Oktan šport ni težko prepoznati, saj že nekaj časa sodeluje z našim Alanom Pajkom, Hrvatom Viliamom Prodanom in tudi z Rokom Turkom, Srb Dušan Borkovič pa je prav z njihovim Mitsubishijem Lancerjem EVO IX osvojil naslov evropskega prvaka v gorskih dirkah.

Toda živeti na starih lovorikah se ne da, zato je štajerska ekipa (ki ima po novem svoje dirkalnike kar v Cerknici, kjer je nekoč domovala tehnika ekipe Target Motorsport in kjer je drugi dom mojstra Dejana Vidriha) znova zavihala rokave, zato bodo v sezoni 2014 pripravili kar štiri dirkalnike, s katerimi bodo nastopili na treh različnih tekmovanjih: evropskem prvenstvu v reliju, mednarodnem pokalu Mitropa in slovenskem državnem prvenstvu.

"Mitsubishija Lancerja EVO IX smo prodali v Črno Goro, saj bodo z njim nastopali na gorskih dirkah, iz Poljske pa smo pripeljali Renaulta Clia R3 Maxija, s katerim bo letos Prodan nastopal v pokalu Mitropa. V bistvu bo kar neposredni tekmec Aleksu Humarju," je iz Vusiča kar vrelo. Enega Citroëna C2 R2 Maxa so prodali v Srbijo, drug C2 R2 Max pa še čaka v garaži na kakšnega pogumnega voznika.

"Ker bo Alan Pajk nastopal s Peugeotom 208 R2 v slovenskem prvenstvu v reliju, bomo aprila pripravili še enega, saj že imamo pogodbo s poljskim voznikom, ki bo nastopal v evropskem prvenstvu. Ker se določene dirke pokrivajo in ker smo radi na varni strani, bomo imeli kar dva dirkalnika z levom v znaku," je še dodal nekdanji dirkač. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"