Reli Maribor 2011: 5 dirkalnikov S2000

22. 6. 2011
Deli

Na letošnjem reliju Maribor (1. in 2. julij) se je prijavilo 61 posadk, med njimi najboljše slovenske in avstrijske, ne smemo pa pozabiti niti na sedaj Targetovega Piera Longhija.  

Letošnji reli se od preteklih loči po dolžini (Avstrijci so hoteli vsaj 140 kilometrov hitrostnih preskušenj, AŠ2005 pa 150, da bodo letos v Sloveniji trije kratki in trije dolgi reliji s koeficientom 1,5), novih hitrostnih preskušnjah (od tega dve v Avstriji) ter manjšim številom prijavljenih voznikov. "Očitno je kriza tudi v Avstriji, saj se je prijavilo le 23 Avstrijcev," sta dejala Tomaž Kaučič in Matjaž Korošak ter tako potrdila, da tudi naši bogatejši severni sosedje varčujejo pri vsakem kilometru. Petkov superspecial na Koroškem mostu ostaja pa tudi vstopnine ne bodo pobirali. Bodo pa na 9. Škoda rallyju Maribor nastopili vsi najboljši, ki se potegujejo za točke slovenskega in avstrijskega prvenstva.

Na startu bomo videli kar 5 dirkalnikov S2000, za volanom pa ne bo prvaka Aleksa Humarja. Direktor slovenskega zastopnika za znamko Škoda Petr Podlipny je dejal, da skupaj s Targetom poskušajo zagotoviti še en dirkalnik za sezono 2011 in 2012; želja je seveda S2000, bolj verjeten pa je dirkalnik Škoda Fabia R2. Poleg Baumschlagerja, Waldherrja, Winterja, Longhija in našega Turka bo seveda najbolj zanimivo gledati letos neulovljivega Beppa Haracha in vedno atraktivnega Andreasa Aignerja.

Za gledalce bodo organizatorji pripravili tudi vodnik po reliju, ki ga boste lahko dobili v servisni coni. Za osnovne informacije (razen hitrostnih preskušenj, ki bodo objavljene kasneje), pa poglejte na uradno spletno stran relija. (AM)

Seznam prijavljenih

FOTO: Uroš Modlic     

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"