Domači reli: Novaka mika makadam, kaj pa Peljhan?

10. 2. 2017
Deli
Domači reli: Novaka mika makadam, kaj pa Peljhan?

Medtem ko se je Aljoša Novak odločil, da bo s Peljhanovim povsem novim Mitsubishijem Lancerjem EVO IX nastopal le na italijanskem prvenstvu v reliju, ki poteka zgolj po makadamu, pa bo Darko Peljhan ostal zvest slovenskemu državnemu prvenstvu – vsaj na začetku.

Ker se je Aljoša Novak že lani izkazal na kratkih, enodnevnih italijanskih relijih po makadamu, bo letos naredil še korak dalje. Kmalu se bo udeležil italijanskega državnega prvenstva na makadamu, ki ga sestavlja šest posamičnih relijev (začenši z relijem Coppa Liburna 7. in 8. aprila 2017). Na njegov sovozniški sedež se vrača Matej Čar, vozila pa bosta povsem novega Mitsubishi Lancerja EVO IX iz delavnice Darka Peljhana.

"Italijanski makadamski reliji so vedno velik izziv in tudi velik užitek. Lani sem bil na krajših že hiter, letošnje dirke pa so še daljše in zahtevnejše. Makadamsko prvenstvo bo razpisano tudi v moji skupini N, tako da imam lahko tudi določene rezultatske ambicije," je pred letošnjo sezono povedal Aljoša.

Peljah bo začel v DP, na to pa ... Bo še videl.

Kaj pa Darko Peljhan, ki je bil kar šestkratni državni prvak, zadnjič v sezoni 2015? "Na reliju Vipavska dolina, ki se bo odvijal 21. in 22. aprila v Ajdovščini in okolici, bom prav gotovo nastopal, nato pa bom videl, kako se bodo stvari razvijale. Zato potrjujem, da bom začel z nastopi v domačem prvenstvu, vendar z ena spremembo: dirkal bom z dirkalnikom Mitsubishi Lancer EVO IX, saj bo moja deseta evolucija najverjetneje nastopala na hrvaških dirkah," je dejal Peljhan. Zaradi pomanjkanja časa bo redkeje sovoznik Dariju Novaku v VW Amaroku V8, čeprav je v isti sapi dejal, da bo nastopil tudi na kakšnem makadamskem reliju!

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel