Reli Poreč: uspeh Žaklja in Turka

14. 11. 2011
Deli

Na 12. reliju Poreč, ki je tudi pri slovenskih dirkačih zelo priljubljen (in tradicionalno pomeni nekakšno slovo od sezone), sta bila najuspešnejša naša dirkača Rajko Žakelj (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Rok Turk (Renault Clio R3).

Ne, ni napaka, Turk je začel sezono s Citroënom, končal pa bo očitno z Renaultom, ki ga je najel od Udovča. Žakelj je bil na koncu peti, Turk šesti (in prvi med dirkalniki na prednji pogon), na odlično sedmo mesto pa se je uvrstil Aljoša Novak, ki je za prihodnjo sezono v DP preizkušal Škodo Fabio R2. Glede na odzive je bil več kot zadovoljen z nastopom.

Omeniti velja še prvo mesto Aleša Zrinskega (BMW M3) v hrvaški skupini S in zmagoslavje v skupini A5 Jana Mraka (Suzuki Swift 1.3 GTI). Skoraj polovica med nesrečniki, ki so odstopili, je bilo naših, med njimi Darko Peljhan (odpoved turbopuhala na Mitsubishiju Lancerju EVO X), po sedmih letih povratnik Blaž Komadina (Ford Fiesta ST, polgred), Jan Oblak (huda nesreča z Renaultom Cliom Williamsom), Klavdija Senica (Fiat Panda Kit Car, motor), Mitja Slejko (Renault Clio Williams, motor), Miha Rihtar (ni pomota, Škoda Felicia, motor), Gašper Verbič (Renault Clio RS), Domen Agnič (BMW M3, motor) …

Zmagal je sicer domačin Juraj Šebalj (Mitsubishi Lancer EVO IX) pred Ivanom Čibejem (Subaru Impreza STI) in Madžarom Janosom Szilagyjem (MItsubishi Lancer EVO IX). (AM)

REZULTATI

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja