Reli: Premrl z DS3 R3T v pokalu Mitropa

18. 2. 2014
Deli

Grega Premrl bo v sodelovanju s podjetjem Citroën Slovenija nastopal tako v državnem prvenstvu kot v pokalu Mitropa s povsem novim Citroënom DS3 R3T.

"Sedaj lahko potrdim, da bom v letošnji sezoni pod okriljem Citroën Slovenija nastopal s Citroenom DS3 R3T," je dejal Grega Premrl, ki se je zadnja leta potil v diviziji I v dirkalniku MG ZR 105. Novi dirkalnik je precej bolj zmogljiv od MG-ja, saj iz 1,6-litrskega turbomotorja razvije 210 'konjev', predvsem pa navdušuje s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom z elektronsko krmiljenim obvolanskim uhljem in največjim navorom, ki znaša kar 350 Nm pri 3000 vrtljajih v minuti. Čeprav je zelo podoben štirikolesno gnanemu DS3 R5, ki ga bodo v kratkem homologirali za dirkaške nastope, je dirkalnik R3 omejen na zgolj na prednji pogon.

"Nastopal bom tako v slovenskem državnem prvenstvu v reliju kot tudi v mednarodnem pokalu Mitropa, vendar ker smo pravkar začeli sestavljati avtomobil nisem še čisto prepričan, ali bom lahko nastopal že na prvi letošnji dirki za Mitropo, saj se bo reli Rebenland odvijal že čez dober mesec," je dejal 23-letni študent podjetništva. Čeprav je že testiral dirkalnik DS3 R3T od avstrijske ekipe Jaga Motorsport, so se vseeno odločili, da ga ne bodo najemali, pač pa naredili svojega. "Ker imam odlično ekipo mehanikov, z vzdrževanjem dirkalnika ne bo težav, o nadgradnji (že letos lahko pričakujemo močnejšo različico Max, op.a.) pa še ne razmišljamo," je dejal Premrl.

V ekipi MGM Racing dirka tudi njegova sestra Simona Premrl, ki je lani zablestela na nekaterih dirkah z dirkalnikom Zastava Yugo. Na žalost glede Simone še ni novic, zato lahko le upamo, da bo prikupna Primorka še nadaljevala svojo dirkaško kariero. (AMr)

Foto: Uroš Modlic 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja