Reli Sealine: Zakaj šejk Al-Qassimi ni hotel prehiteti Nasserja, čeprav ga je ta hotel spustiti naprej?

21. 4. 2017 | Tina Torelli
Deli

Danes se je v Katarju končala četrta, 338.05 kilometra dolga etapa relija Sealine. Za puščavskimi relisti je še en vroč in zelo vetroven dan. Etapo relija sta dobila šejk Al-Qassimi (Peugeot DKR 3008) in Sam Sunderland (KTM). Jutri bitka za končno zmago!

Al-Attiyah je dan začel s prednostjo treh minut in pol pred Južnoafričanom Poulterjem, ki je nekaj zaostanka za hitrim Katarcem nadoknadil takoj po prvi kontrolni točki. Šejk Al Qassimi, ki je dobil današnjo etapo, je Poulterja prehitel v zadnjih kilometrih, medtem ko je drugi Katarec na reliju Abu Issa z Minijem naredil navigacijsko napako, zgodilo pa se mu je tudi tisto, česar se je najbolj bal: predrl je kar dve gumi.

"Po sedemintridesetem kilometru sem dohitel Nasserja in mu nekaj časa sledil - če sem imam od koga kaj naučiti, je to on, zato sem poskušal čim bolj posnemati njegovo linijo," je priznal zmagovalec etape Al-Qassimi s Peugeotom DKR 3008.

"Odprl sem pot šejku Al-Qassimiju, ki me je dohitel, celo nekoliko ustavil sem, a je tudi on zmanjšal hitrost. Ni me hotel prehiteti, zakaj ne, pa ne vem. Po preveč tvegani vožnji na reliju Puščavski izziv sem se odločil, da v Katarju ničesar ne prepustim naključju. Jutri bom poskušal ujeti Poulterja, držal se ga bom in ga na koncu prehitel. To je moja strategija." pa je povedal Nasser. 

Sunderland je šel na progo kot četrti, kar je v puščavskem reliju najboljše izhodišče. Dan je Super Sam začel z dobrimi šestimi minutami prednosti, končal pa že z zelo udobno prednostjo 12 minut in pol pred Goncalvesom in jutrišnjo zadnjo etapo. "Moj jutrišnji plan je, da ne naredim nobene napake," je povedal Sam in dodal, da to ni najlažje in da se dirka ne konča, dokler se ne zapelješ skozi cilj. Mladi Hondin up Kevin Benavides je etapo končal na drugem mestu in Matthias Walkner je bil tretji.

 

Tekst: Tina Torelli

 

Fotografije: Rally Zone

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja