Reli SP: Hyundai in Citroën razkrila svoje dirkače

12. 12. 2013
Deli

Hyundaijevi tovarniški dirkači v svetovnem prvenstvu v reliju bodo kar štirje: že napovedanim Therryju Neuvillu in Juhi Hanninenu sta se pridružila še Dani Sordo in Chris Atkinson. Pri Citroënu pa bodo stavili na Krisa Meeka in Madsa Ostberga.

Na monaški dirki bomo v novih Hyundaijih i20 WRC videli Belgijca Therryja Neuvilla in najverjetneje Španca Danija Sorda, ki se bo s Fincem Juho Hanninenom in Avstralcem Chrisom Atkinsonom čez sezono menjal za volanom druge tovarniške specialke.

Pri Hyundaiju, ki mu bo stal ob strani naftno podjetje Shell, upajo, da bodo že prvo sezono uspešni, zavedajo pa se, da potrebujejo predvsem veliko izkušenj za 2015, ko naj bi napadali oba naslova svetovnih prvakov, tako vozniškega kot med ekipami.

"V enem letu smo naredili dirkalnik, oblikovali ekipo in zgradili sodoben center, v katerem je Hyundai Motorsport, za kar smo trdo garali," je dejal vodja ekipe Michel Nandan. "Toda to je šele začetek naše poti," je še pristavil.

Pri Citroënu Sport so kljub temu, da bodo ekipo in dirkalnik (najverjetneje tudi v novih barvah) predstavili šele 16. decembra, že razkrili. V sezoni 2014 bomo za volani Citroënov DS3 WRC videli Krisa Meeka, Madsa Ostberga in (predvsem zaradi sponzorja Abu Dhabi) Khalida Al Qassimija. (AMr)   

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"