Reli SP: Neuville s Hyundaijem vrnil udarec na švedskem reliju

18. 2. 2018 | Aljoša Mrak
Deli

Čeprav je bil Thierry Neuville na reliju Monte Carlo 2018 mogoče celo najhitrejši, saj je slavil na največ hitrostnih preizkušnjah, je ekipo Hyundaija zaradi vozniške napake razočaral. Zato pa je prepričljivo zmagal na pravkar končanem švedskem reliju, ki velja za enega od najhitrejših v svetovnem prvenstvu. Da, kljub snegu in ledu!

Večinoma je bilo povprečje zmagovalcev več kot 100 kilometrov na uro, na peti hitrostni preizkušnji (HP) je Hayden Paddon s Hyundaijem i20 Coupe WRC vozil s povprečno hitrostjo kar 123,5 kilometra na uro. Zmagoslavje Belgijca Neuvilla sta tokrat dopolnila še Andreas Mikkelsen s tretjim mestom in že omenjeni Paddon s petim. Edini, ki bi lahko ogrozil zmago korejske ekipe, je bil Craig Breen s Citroënom C3 WRC.

Prvak Sebastien Ogier se je v Fordu Fiesti WRC pritoževal nad razmerami tistih, ki so startali med prvimi, Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) pa se je na eni HP celo zaletel v Krisa Meeka (Citroën C3 WRC), ki je bil v težavah. Kljub hitrosti in snežni idili ni bilo hudih nesreč, prav tako ne velikih tehničnih težav. 

Prihodnja dirka bo na začetku marca v Mehiki. 

REZULTATI

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja