Reli SP: V Monte Carlu najuspešnejši Sebastien Ogier s Fordom Fiesto WRC

28. 1. 2018
Deli

Sebastien Ogier je lani postal prvak, čeprav je zmagal samo dvakrat (Monte Carlo in Portugalska). Letos je na dobri poti, da petkratni svetovni prvak (od 2013 do 2017) znova slavi, saj je podobno kot lani prepričljivo zmagal na monaški ruleti. Odličen drugi je bil Ott Tanak, tretji pa Jari-Matti Latvala (oba Toyota Yaris WRC). 

Ogier se na spremenljivih pogojih na progi, kjer se iz ovinka do ovinka menjajo sneg, led, blato, moker in seveda suh asfalt, očitno počuti odlično. Čeprav je na petkovi sedmi hitrostni preskušnji naredil veliko napako, saj je po vrtenju na cesti namesto vzvratno zadevo raje reševal po blatu, kjer se je skrival jarek, zato je samo tam izgubil več kot 10 sekund, je s suvereno vožnjo premagal vse tekmece. V prvi vrsti Otta Tanaka, ki je sedaj v Toyotini ekipi, saj se je pri M-Sportu pritoževal, da je Ogier dobival novejše tehnologijo, pa tudi dirkače ekipe Hyundai in Citroën, saj se niso izkazali po zanesljivosti. S proge sta že na prvi HP (!) zapeljala Kris Meeke in Craig Breen (oba Citroën), sledila pa sta še Thierry Neuville in v soboto Dani Sordo (oba Hyundai). Veliko smolo je imel le hitri Norvežan Andreas Mikkelsen, saj je na njegovem dirkalniku Hyundai i20 Coupe WRC odpovedal alternator.

Več zanimivosti o reliju pa dobite na štirih straneh v reviji Avto magazin, ki izide 7. februarja, seveda z vrhunskimi fotografijami našega Uroša Modlica!

REZULTATI