Relikros: azijska turneja v taktu Forda in Bakkeruda

13. 10. 2014
Deli

Andreas Bakkerud (Ford Fiesta) je zmagovalec prve dirke svetovnega prvenstva v relikrosu na azijskih tleh. V Istanbulu je dirko pred koncem letošnjega prvenstva namreč slavil pred Timmyjem Hansnom (Peugeot 208) in Topijem Heikkinenom (VW Polo).

"Boljšega darila si ne bi mogel zamisliti," je dejal Bakkerud, ki je ravno v petek praznoval svoj 23. rojstni dan. Na dirkališču Istanbul Park, ki je od leta 2005 do 2011 gostila tudi formulo 1, je slavil pred zelo hitrim Hansnom. Dirkač v Peugeotu 208 je bil dejansko najhitrejši, vendar je naredil manjšo napako, kar je Andreas takoj izkoristil. Tretji je bil Finec Heikkinen, ki je v letošnjem prvenstvu, ki ga tako uspešno promovira podjetje Monster Energy, zaostal le za Pettrom Solbergom.

Prav Petter Solberg (Citroën DS3) je že v Italiji osvojil prvi naslov svetovnega prvaka v relikrosu, saj je do sedaj obstajalo samo evropsko prvenstvo. Čeprav je imel v Turčiji kar nekaj težav, je vseeno nesebično pomagal svojemu bratu Henningu, ki je na zadnjih dveh dirkah zamenjal Liama Dorana v drugem Citroënu DS3. Očitno uspešno, saj je Pettrov starejši brat že bil pred novopečenim prvakom (Henning peti, Petter šesti).

Zadnja dirka bo 28. in 29. novembra v Argentini, kjer se pričakuje nepregledno množico gledalcev. (AMr)

Rezultati

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel