Relikros: Solberg slavil drugič letos!

13. 8. 2014
Deli

Norvežan Petter Solberg (Citroën DS3) je prvi dirkač, ki je v letošnjem svetovnem prvenstvu v relikrosu slavil že drugič. V Kanadi je zmagal pred Volkswagnovim Antonom Marklundom (VW Polo), tretji pa je bil večkratni evropski prvak Rus Timur Timerzyanov (Peugeot 208).

Sedma dirka letošnjega prvenstva se je dogajala na ulični dirki Trois Rivieres v okviru motošportnega festivala Grand Prix Trois Rivieres (GP3R), privabila pa je okoli 30 tisoč gledalcev. Poleg nekdanjega svetovnega prvaka v F1 Jaquesa Villeneuva, ki je pomagal tudi pri organizaciji kanadske preskušnje, so gledalci lahko držali pesti še za dva domačina, nekdanjega zvezdnika serije IndyCar Patricka Carpenierja in večkratnega kanadskega prvaka v reliju Antoina L'Estaga. Medtem ko je Villneuve žal moral predčasno končati zaradi težav z gorivom, je Carpentier na svojem prvem nastopu v seriji RX navdušil, saj je končal na odličnem šestem mestu.   

"Resnično sem zadovoljen z razpletom, saj so nas na začetku dirke pestile podobne tehnične težave kot v Belgiji. Mehaniki so trdo delali, da sem lahko dvignil največji pokal," je dejal nekdanji svetovni prvak v reliju Solberg, ki hkrati vodi tudi v trenutni razvrstitvi. Drugi je bil 21-letni Marklund, malce utehe s tretjim mestom zaradi do sedaj neuspešne sezone pa si je zagotovil Rus Timerzyanov.

Trenutna razvrstitev dirkačev: 1. Petter Solberg 155, 2. Topi Heikkinen 135, 3. Reinis Nitiss 133 ...

Trenutna razvrstitev ekip: 1. in 2. Volkswagen Marklund 246 ter Ford Olsbergs MSE 246, 3. Team Peugeot Hansen 185 ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"