Relikros za SP: Na Norveškem tudi Block in Ekstrom

13. 6. 2014
Deli

Ta konec tedna se bo odvijala že tretja letošnja dirka za svetovno prvenstvo v relikrosu. Poleg stalnih dirkačev bosta na dirki prisotna še Monstrov Ken Block (Ford Fiesta) in Audijev tovarniški voznik v seriji DTM Mattias Ekstrom s povsem novim Audijem S1 RX.

Zato se ne bojte, da na norveškem dirkališču Hell ne bo dejansko zelo peklensko; seznam prijavljenih obljublja veliko akcije. Block je že stari znanec teh prireditev, čeprav ga bomo letos zaradi obveznosti videli le trikrat nastopati na relikrosu, ki ima status svetovnega prvenstva. "Komaj čakam, da se pomerim z najboljšimi vozniki na svetu v relikrosu," je dejal Block, ki ima istega pokrovitelja kot prvenstvo, to je Monster Energy.

Povsem druga zgodba je z dvakratnim prvakom serije DTM Švedom Ekstromom. Le-ta že ima nekaj izkušenj iz dirk RX-a, vendar pa bo prvič nastopal s povsem novim dirkalnikom, ki so ga poimenovali Audi S1 RX. "Naš cilj je seveda samo eden: zmagati in sčasoma postati svetovni prvak," je malce za šalo malce za res dejal Ekstrom.

Poglejte si še trenutno razvrstitev po dveh dirkah in uradno spletno stran dirke Hell. (AMr) 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja