Rok Turk bo branil naslov s Hyundaiem i20 R5

30. 1. 2019
Deli
Rok Turk bo branil naslov s Hyundaiem i20 R5

Lanski državni prvak v reliju Rok Turk bo v novi sezoni naslov branil z novim dirkalnikom. Nastopal bo namreč s Hyundaiem i20 R5, kar pomeni, da bo Hyundai že tretje leto zaporedoma prisoten na slovenskem reli prvenstvu na najvišji ravni.

Turk bo nastopal z I29 R5 moštva Friulmotor, poleg podpore slovenskega uvoznika Hyundaia pa ima projekt podporo tudi Hyundai Motorsport Customer Racinga.

Letošnje državno prvenstvo, ki bo obsegalo sedem dirk, bo vsekakor tudi za Roka, ki je po 15 letih prestopil k novi znamki, velik izziv: »Veselim se že začetka nove sezone, ki bo prinesla zame vsekakor veliko novost – to je dirkalnik Hyundai i20 R5, od katerega si vsekakor veliko obetam, saj se je do zdaj izkazal za izredno hitrega. Z Blanko bova seveda dala vse od sebe, da bo tudi nova sezona uspešna za celotno ekipo!«

Obenem bo Hyundai Slovenija nadaljeval sodelovanje z voznikom Claudiem De Ceccom, ki bo še naprej branil barve Hyundaia na slovenskem državnem prvenstvu, kjer je v sezonah 2017 in 2018 skupaj s sovoznikom Jeanom Campeisom osvojil dve drugi mesti. Letos bosta nastopila na treh dirkah v Sloveniji – na reliju Vipavska dolina, reliju Velenje in reliju Nova Gorica, na katerem je v preteklosti že zmagal.

Hyundai Slovenija tako v novo sezono vstopa z močno dirkaško zasedbo in svojih želja ne skrivajo, kar je ob sklenitvi sodelovanja povedal tudi Marko Kajfež, direktor družbe: »Veseli nas, da bomo v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva v reliju sodelovali z dvakratnim državnim prvakom Rokom Turkom. Verjamemo, da lahko s tako odlično ekipo in vrhunskim dirkalnikom, kot je Hyundai i20 R5, posežemo po vrhu.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja