Serija Adria Drift: odprta sezona drifta z dirko na Madžarskem

3. 5. 2017
Deli

Prva dirka serije Adria Drift, RD1 – THE TAKE OFF, se je odvila 1. maja na vojaškem letališču Tazsar na Madžarskem.

Tokrat so se tekmovalci spopadli z nekoliko drugačno progo, ki se pričela z izredno hitrim prvim levim zavojem, ki se je zaprl v dvojni S, končala pa se je s še enim hitrim levim zavojem. Kot smo pričakovali, so bili boji enaindvajsetih voznikov iz Avstrije, Srbije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije izredno napeti.

Žal se je skozi same kvalifikacije uspelo prebiti le šestnajstim dirkačem, dirko pa je po odpovedi Podborškovega diferenciala na Audiju začelo le petnajst dirkačev.

V kvalifikacijah so apetite po visokih pozicijah z velikimi vstopnimi hitrostmi in ogromnimi količinami dima napovedali Csaba, Kauderer in Podboršek starejši, kateremu pa se načrti niso izšli in ga je v GREAT8  izločil Zoltan Zango Jr. V FINAL4, je Kaudererjeve načrte pokvaril še v kvalifikacijah osmi Attila Nyitrai. Nyitrai se je tako v finalni vožnji pomeril z rojakom Csabo, ki je s konstantno vrhunskimi vožnjami zasluženo zaključil na prvem mestu. Drugo je torej pripadlo Nyitraiu, tretje Zangu in četrto Kaudererju. Kauderer si je priboril še nagrado "Tokić Moment of the Race".

Še enkrat moramo omeniti Matjaža Podborška, ki nadaljuje z odličnimi vožnjami, kot smo jih videli že v prejšnji sezoni, ter odličnega mladega Djodjevića, ki pa se mora še nekoliko uglasiti s svojim novim dirkalnikom. Lanskoletni prvak serije, Berdajs, ki je dirkal s svojim starim dirkalnikom, je izpadel že v TOP16. Očitno je skrajni čas, da reši težave na svojem novem dirkalniku. Ali pa je imel le slab dan?

"Tokratna dirka je bila na povsem novi lokaciji s povsem novo postavitvijo steze. Vozniki so se srečali s precej večjo vstopno hitrostjo, a ko so zavore v glavi popustile, smo videli adrenalinske vožnje z ogromno dima," je komentiral dirko Drey, generalni manager serije Adria Drift. "Že lansko sezono smo gostili kar nekaj madžarskih dirkačev, ki so dokazali, da je dirka na Madžarskem nekaj, kar moramo dodati v naš koledar. In ko pogledamo rezultate lahko to potrdimo in vidimo, da premorejo kar nekaj izredno talentiranih voznikov z odlično pripravljenimi dirkalniki," je dodal.

Poleg samega drifta so obiskovalci lahko na paralelni stezi letalske baze uživali še v zanimivih dvobojih v pospeševanju na četrt milje ("drag race"). Jasno velja omeniti še atraktivno predelane avtomobile, ki so se pomerili v Show'n'Shine tekmovanju.

Naslednja dirka serije Adria Drift, RD2 – THROWDOWN, bo 4. junija v Krškem, na dirkališču Raceland. Vabljeni!

Foto: Tit Bonač in Jernej Konjajev

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel