SP v reliju: Petter Solberg ostal brez sedeža

4. 12. 2012 | Aljoša Mrak
Deli

Petter Solberg je danes sporočil, da ga v sezoni 2013 ne bomo več videli v svetovnem prvenstvu v reliju.

Norvežan je po umiku Forda ostal v nemilosti: če so ga do pred kratkim še povezovali z ekipo Qatar M-Sport World Rally Team, ki je s pomočjo naftnega denarja nastala na pogorišču tovarniške ekipe, je danes jasno, da bi si moral za sedež plačati. Kar pa ni hotel.

"Dejal sem že, da bi bil pripravljen dirkati brezplačno, če pa moram za nastope celo plačevati pa me ne zanimajo več," je dejal 38-letni nekdanji svetovni prvak, ki je zmagal na 13 relijih za SP in z ekipo Subaruja osvojil naslov prvaka v sezoni 2003.

Po najavi, da bo za bodočo M-Sportovo ekipo nastopal Norvežan Mads Ostberg (celo sezono), Katarec Naser Al Atijah (izbrane dirke) in Finec Juho Hanninen (vsaj prvi dve dirki sezone z možnostjo podaljšanja), potem je jasno, da prostora za simpatičnega Mr. Hollywooda ni več. 

Kot je že dlje časa znano, je njegov (sedaj že nekdanji) kolega v ekipi Jari Matti Latvala podpisal za tovarniško ekipo Volkswagna. Očitno Finec ostaja v stari formi, saj je na testiranjih v Mehiki že bil soudeležen pri hudi nesreči, ko je s Polom WRC čelno trčil v drug avtomobil, v katerem so se poškodovale tri osebe.

Aljoša Mrak

FOTO: moštvo

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja