Uradno: Alex Marquez v sezoni 2020 v ekipi Repsol Honde!

18. 11. 2019 | Primož Jurman
Deli

Najbolj varovana skrivnost zadnjih dni – ki, roko na srce, že vsaj od sobote to ni več – je: Alex Marquez, letošnji svetovni prvak razreda moto2, bo v naslednjem letu moštveni kolega Marca Marqueza, brata, letošnjega svetovnega prvaka razreda motoGP!

Danes popoldan so ugibanja in napovedi dobila še potrjeni uradni status. Alex bo z enoletno pogodbo v tovarniški ekipi Honde nadomestil Lorenza, ki se je od aktivnega dirkanja poslovil z letošnjo zadnjo dirko v Valencii. A s tem zakulisnih aktivnosti ni konec. Ezpeleta, izvršni direktor Dorne, ki je navijal, da bi v tovarniško ekipo Honde povabili Zarcoja, je po neuspehu danes pritisnil na Ducatija naj Zarcoju omogočijo tovarniški motocikel. Moštvo Avintie, v katerem bi želeli Johanna namesto Karla Abrahama, namreč nima tovarniškega materiala in zato ta ekipa Zarcoja pač ne zanima. Francoz se je tako danes sestal z Ducatijevimi šefi (Ciabatti, Dall'Igna) v Valencii, kjer so mu to sicer objubili, obenem pa so zakrožile govorice, da naj bi Francoz namesto Millerja dobil sedež v ekipi Pramac Ducati. Milller naj bi se tako preselil v Ducatijevo tovarniško ekipo, pri tem pa je težava višina odškodnine za morebiti odstavljenega Petruccija, ki pa je v Bologni niso pripravljeni plačati.

Tako vse kaže, da bo v letu 2020 Zarco član ekipe VDS v razredu moto2, v kateri bo počakal na razplet dogodkov v letu 2020 in pri tem morda ujel še en naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji. Da bo ironija še večja, prihaja v ekipo, za katero je Alex Marquez že podpisal pogodbo, a očitno podpis pod pogodbo danes ne velja več. Igre prestolov se torej nadaljujejo in očitno bomo priče nadaljevanju ...  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"