VW Polo R WRC napoveduje novo sezono SP v reliju

11. 12. 2012 | Aljoša Mrak
Deli

Še dober mesec manjka do začetka sezone 2013 relija za svetovno prvenstvo. Zato ni čudno, da so ekipe že v nizkem startu.

Najbolj ambiciozni so pri Volkswagnovi ekipi, zato so svojo ekipo (Sebastien Ogier, Jari Matti Latvala in na izbranih dirkah tudi dvakratni prvak serije IRC Andreas Mikkelsen) ter dirkalnik Volkswagen Polo R WRC v Redbullovih barvah (1.6T, 315 'konjev', zaradi pravil pasivni štirikolesni pogon) predstavili kar v Monte Carlu. Cilj? Naslov svetovnega prvaka že v prvi sezoni.

Seveda se s tem ne strinjajo pri ekipi Citroëna, saj bodo s konstantnim Mikkom Hirvonenon nastopali na vseh relijih sezone, devetkratni svetovni prvak Sebastien Loeb pa bo 'mešal štrene' le na štirih prireditvah. Na asfaltnih relijih ne smemo pozabiti niti na Španca Danija Sorda. Dirkalnik Citroën DS3 WRC bo tudi v barvah Abu Dabija prav gotovo konkurenčen.

Še najbolj skrivnostni so pri ekipi Qatar M-Sport World Rally Team, čeprav so napovedali, da bodo nastopali na vseh dirkah kar s tremi (bivšimi tovarniškimi) avtomobili. V Fordih Fiestah WRC bodo sedeli hitri Mads Ostberg, preverjeni Naser Al Atijah (da, da, prav tisti, ki je že večkrat streljal na glinene golobe tudi na Ptuju) in obetajoči Juho Hanninen. Zaenkrat za Atijaha in Hanninena pravijo, da bosta nastopala le na izbranih dirkah, zato bomo morali še malo počakati, ali bo v Fiesti sedel še kateri dirkač.

Prav tako bo potrebno počakati na prve nastope Hyundaija i20 WRC, saj so šele začeli s testiranji. Za pokušino pa video ...

Sezona 2013 se začne 15. januarja 2013 v Monte Carlu. Ali si upate staviti, kdo bo stal na zmagovalni stopnički 20. januarja?

Aljoša Mrak

FOTO: moštva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"