WTCC: Brno

21. 6. 2007
Deli

Gledalci, ki so v češkem Brnu navijali za Chevrolete, Alfe Romee in Seate (ter še mogoče za eno samcato Toyoto Corollo), so bili lahko slabe volje, saj sta obe dirki spominjali na bavarsko prvenstvo BMW-jev.

Lanska zmaga Roba Huffa s Chevroletom Lacettijem je mogoče marsikomu dala misliti, da je lov za letošnjimi pokali najboljših na češkem dirkališču odprt, a ta milni mehurček se je razpočil že na kvalifikacijah.

Felix Porteiro je osvojil prvi startni položaj in na prvi dirki zadržal vodstvo vse do konca. Müller je ostal za njim, v boju za tretje mesto pa je Zanardi ugnal Farfusa, ki se zaradi odličnega položaja v prvenstvu in pomembnih točk v pretirano trd dvoboj z neugodnim Italijanom ni spuščal. Kako neizprosen tekmec je lahko Alex Zanardi, se je pokazalo na drugi dirki, na kateri je Alain Menu zaradi osmega mesta na prvi dirki startal z najboljšega startnega položaja, njegove vožnje pa je bilo konec po zapletu z Zanardijem, ki je na vsak način že v prvih krogih hotel na prvo mesto.

V nesreči je kratko potegnil tudi Italijan, ki mu je počila guma. Nekaj krogov je na prvem mestu nato križaril Tarquini, a je bil njegov Seat občutno prepočasen, da bi za seboj zadržal četico BMW-jev, v kateri je bil najbolj motiviran Müller. Nemec je prehitel Farfusa in zmagal, Porteiro pa je s tretjim mestom zaključil odličen konec tedna. Češko Brno bo najhitreje poskušal pozabiti aktualni prvak Andy Priaulx, saj je postal žrtev nesreče v prvem ovinku. Na drugi dirki se mu je iz ozadja uspelo prebiti na sedmo mesto.

Rezultati prve dirke, 11 krogov:

1. Porteiro (BMW), 2. Müller (BMW), 3. Zanardi (BMW), 4. Farfus (BMW), 5. Larini (Chevrolet), 6. Muller (Seat), 7. Tarquini (Seat), 8. Menu (Chevrolet) …

Rezultati druge dirke, 10 krogov:

1. Müller (BMW), 2. Farfus (BMW), 3. Porteiro (BMW), 4. Tarquini (Seat), 5. Thompson (Alfa Romeo), 6. Larini (Chevrolet), 7. Priaulx (BMW), 8. Gene (Seat)

Vrstni red voznikov:

1. Farfus 53, 2. Müller 49, 3. Priaulx 44, 4. Larini 32, 5. Muller 31 …

Vrstni red moštev:

1. BMW 142, 2. Seat 104, 3. Chevrolet 85, 4. Alfa Romeo 51

Več fotk si lahko ogledate na blogu našega fotografa Aleša Pavletiča.

Mitja Reven, foto: Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"