Za Porschejevo ekipo Formule E je uspešnih prvih 1.000 prevoženih kilometrov

23. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Ekipa je prve testne kilometre opravila v Španiji, na stezi pa bomo njihov dirkalnik prvič lahko videli prihodnjo sezono.

Nekaj časa je že minilo, odkar je Porsche napovedal, da bo postal novo ime v vedno bolj priljubljeni dirkaški seriji Formula E. Pred kratkim je enako napovedal Mercedes-Benz, medtem ko je Porsche svoj vstop v serijo napovedal že decembra lani. Prejšnji teden pa je ekipa končala prva obsežna testiranja, pri čemer sta v dirkalnik sedla tako prvi potrjeni dirkač moštva, ki bo v serijo vstopilo v prihodnji sezoni, Neel Jani, kakor tudi testni voznik Brendon Hartley.

Po predstavitvi avta v marcu je ekipa odpeljala avto v bližino mesta L'Ametlla de Mar na tamkajšnjo stezo. 3.250 m dolga dirkalna steza je bil njihov drugi dom v zadnjih dneh, ko so prevozili več kot tisoč kilometrov med obema voznikoma, prvi vtisi pa so po besedah obeh dirkačev pozitivni.

Neel Jani: »Mislim, da so bili testi avta Porsche Formula E v Calafatu zelo pozitivni. Zelo pomembno je, da med testno fazo prevozimo čim več kilometrov z našim dirkalnikom in pri tem pridobimo dragocene izkušnje – zlasti s tehničnega vidika. Za nami je tako nekaj zelo produktivnih dni. Sam se že veselim sodelovanja z ekipo v prihodnjih mesecih, saj si prizadevamo, da bi izvlekli najboljše iz dirkalnika Porsche Formula E.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja