Novice Promocijsko sporočilo

Športnik za vsak dan

18. 6. 2019
Deli
Športnik za vsak dan

Večina motoristov si pod oznako 'športni' motocikel predstavlja zverine z 200 plus 'konji', kar je razumljivo, a pri tem pozabljamo, da so to stroji, kjer je razmerje med močjo in maso podrejeno zmogljivostim, ki jih lahko varno izkoristi le izredno izkušen voznik. Za vse, ki si izkušnje na športnem stroju še morajo nabrati, pa Suzuki ponuja zelo zanimivo alternativo z modelom GSX250R ABS.

V bistvu je to športni motocikel, ki je lahko vaš vsakodnevni sopotnik, ko se skozi gnečo po mestu prebijate do službe in nato še domov.

Suzuki GSXR250R je vsestranski, zabaven, poceni in še vedno predvsem športen, kot se za slavno ime spodobi. Ime GSX-R je namreč kult, ki ga ljubitelji te japonske znamke spoštujejo že 35 let. Aerodinamična oblika sledi dizajnu večjega modela GSX-R1000, ki je seveda stroj za podiranje rekordov, a za takšno početje so predvsem potrebne izkušnje in dirkališče.

S Suzukijem GSX250R je vožnja vsekakor manj zahtevna, saj je namenjen vsakodnevni uporabi in nabiranju dragocenih izkušenj, nikakor pa ga ni pametno podcenjevati. Čeprav gre za cenejšo in nekoliko pomanjšano različico, ga poganja preizkušeni 250-kubični vrstni dvovaljnik, ki se zavrti v visoke vrtljaje. Motor odlikujejo predvsem njegova enostavna uporaba in odzivnost na ročico za plin.

Zmore 25 'konjev', kar je dovolj za dinamično vožnjo v mestu in na ovinkasti cesti, kjer pride do izraza nizka masa. Tehta vsega 181 kilogramov in ima ugodno težišče, kar pomeni, da z njim lahko varno polagate ovinke in se učite tehnike vožnje po kolenu. A poleg športnih voznih lastnosti, primernih za začetnike in vse, ki se želijo naučiti pravilne tehnike vožnje po korakih, ga odlikujeta tudi nizek sedež in presenetljivo udoben položaj za krmilom glede na to, da gre za športnika.

Za udobje so poskrbeli japonski specialisti za športno vzmetenje pri KYB, za učinkovito zaviranje pa športne kolutne zavore z marjetičastim dizajnom, ki so opremljene tudi z zavornim sistemom ABS, da bo vožnja varna v vsakršnih voznih razmerah. Pri vsem tem pa za GSX250R ni treba odšteti več kot 4.390 evrov. Nabritega športnika si lahko v živo ogledate in nanj tudi sedete v katerem od salonov za motocikle Suzuki.

www.suzuki.si