Video: Je Škoda Vision RS napoved novega Rapida Spaceback?

30. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kocept novega modela z oznako, ki jo pri Škodi poznajo že več kot 40 let.

Škoda in RS sta besedi oziroma besedni zvezi, ki že kar lep čas navdušujeta voznike dinamične vožnje. Če smo natančni, prva Škoda moderne dobe z oznako RS je bila predstavljena leta 2000, govor pa je seveda o Octavii. V svetu relija sta bili Škoda in RS prisotna že leta 1974 v modelih 180 RS, 200 RS in kasneje 130 RS. In kot kaže, bodo športno nastrojene Škode na cestah vztrajale vsaj še nekaj let.

Bliža se namreč mednarodni avtomobilski salon v Parizu, in medtem ko so nekateri avtomobilski proizvajalci udeležbo v francoski prestolnici odpovedali, drugi predstavljajo zanimive novosti. Med bolj zanimivimi utegne biti razstavni prostor Škode, kjer bo poleg Kodiaqa vRS in Kodiaqa Scout razstavljen tudi povsem nov koncept z imenom Vision RS. Medtem ko bo na prve fotografije treba še nekoliko počakati, je Škoda že predstavila prve skice novinca.

Dimenzijsko izredno podobna

Čeprav gre za relativno grobo podobo, pa je jasno, da gre za kombilimuzino, pri kateri je bil (po besedah Škodinih oblikovalcev) velik poudarek namenjen aerodinamiki. Medtem ko o motornih podrobnostih pri Škodi molčijo – ne nazadnje gre še vedno 'le' za koncept – pa so zato že znane mere novinca, ki bo v dolžino meril 4.356 milimetrov, v širino 1.810, v višino pa 1.431 milimetrov. Medosna razdalja bo znašala 2,65 metra.

Prav zunanje mere avtomobila pa dajejo slutiti, da je novi koncept hkrati napovednik druge generacije modela Rapid Spaceback, ki je od koncepta le nekaj milimetrov krajši in ožji.Posledično se zato že poraja vprašanje, ali bi lahko tudi Rapid Spaceback v prihodnji generaciji dobil športno predelavo in tako postal tretji član družine vRS?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol