SsangYong XAV-Adventure - korejski športni terenec prihodnosti

21. 9. 2015
Deli

SsangYong je za avtomobilski salon v Frankfurtu pripravil zanimivo študijo športnega terenca s hibridnim pogonom, v kateri bi lahko videli napoved četrte generacije Koranda.

XAV-Adventure nakazuje možnosti, v katere nove meri bi lahko šel razvoj SsangYongovih športnih terencev v prihodnosti, kar je na svoj način začrtal že z modelom Tivoli. S svojimi oblikami spominja na ikonične močne, robustne, in praktične poltovornjake s štirikolesnim pogonom iz preteklosti. Tudi njegova notranjost je preprosta, a prostorna in praktična, v njej pa prevladuje kombinacija črne in rjavih barv, ki mu dajejo pridih sodobne razkošnosti. Predala na zadnjih vratih omogočata odlaganje vseh mogočih malenkostih, ki jih zahteva aktivni življenjski slog, platnena streha pa omogoča pristen stik z okolico.

Študija je na voljo z 1,6-litrskim bencinskim ali dizelskim motorjem v kombinaciji s hibridnim sistemom E-4WD, ki ga sestavljajo 10-kilovatni elektromotor&generator spredaj in dva 30-kilovatna elektromotorja zadaj, ki se napajajo iz litij-ionske baterije s kapaciteto 2,1 kWh. Sistem deluje v načinih "hybrid fuel economy" in Hybrid performance", zagotavlja pa tudi zanesljive vozne lastnosti v mestu in na brezpotjih. K slednjim pripomorejo tudi velika oddaljenost dna od tal, sposobnost vzpenjanja in vožnje v globji vodi ter terenske "run flat" gume.

XAV-Adventure je opremljen tudi s sistemom 3S-CUBE, posebno tipalno napravo, ki s pomčjo sistema za nadzor gibanja, električnega zračnega vzmetenja in stereo kamere samodejno ugotavlja stanje terena in mu prilagaja vzmetenje in oddaljenost dna od tal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja