Statistike kažejo, da je bil prenos dirke F1 med Slovenci težko pričakovan

27. 3. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Statistike kažejo, da je bil prenos dirke F1 med Slovenci težko pričakovan (foto: Saša Kapetanovič)
Saša Kapetanovič

TV3 je bila med prenosom dirke najbolj gledana domača televizija.

Kot smo napovedovali, so pretekli vikend slovenski ljubitelji prvenstva formule 1 znova uživali v prenosu dirke v spremljavi slovenskega komentatorja – pravzaprav dveh: dirko sta spremljala Dušan Lukič in Andraž Zupančič. Po podatkih družbe za medijske raziskave AGB Nielsen je bil prenos dirke težko pričakovan, saj so v času dirke dosegli rekordno gledanost – dirko za VN Avstralije naj bi po njihovih informacijah v Sloveniji spremljalo 13,46 odstotka gledalcev, in to ob precej zgodnji jutranji uri, s tem pa je bila TV3 v času prenosa najbolj gledan slovenski TV program.

"Že prva dirka je pokazala, da sta avtomobilsko dirkanje in s tem tudi F1 zelo nepredvildjiv šport. Čeprav kaže, da bomo spet priča zgodbi, v kateri Ferrari in Red Bull lovita Mercedes, pa je bil že trenutek nepazljivosti v Mercedesovih boksih pri taktiki dovolj, da je zmago odnesel Vettel. Pričakujem torej napeto sezono s precej uravnoteženim dogajanjem na vrhu, pa vse boljše dosežke enega najmanjših moštev v F1, moštva Haas,” pravi Dušan Lukič, medtem ko Andraž Zupančič za to sezono napoveduje: “To bi lahko bila zadnja sezona za Kimija Raikkonena, česar si ne želim, ker je s svojim značajem in obnašanjem vseeno svojevrstna popestritev celotnega dogajanja. V vrhu večjih sprememb letos ni, tako da nas čaka sezona z do zdaj uveljavljenimi imeni. Veliko pa pričakujem od Maxa Verstappna, ki bi znal poslati glavni zvezdnik v prihodnjih sezonah.”

Prenos naslednje dirke iz Bahrajna bo na sporedu 7. aprila, ko bodo na TV3 predvajali tudi kvalifikacije. Avtorja zatrjujeta, da v prihodnje lahko pričakujemo še boljše komentiranje, saj bosta po krstni preizkušnji imela več časa za pripravo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol