Stekla je proizvodnja BMW-ja serije 8 Coupe

6. 7. 2018
Deli

BMW je v svoji tovarni v Dingolfingu začel serijsko izdelovati BMW serije 8 Coupe, ki ga je sicer predstavil sredi junija in bo torej kmalu nared za prvo dobavo na izbranih trgih.

Kot pravijo pri BMW-ju, so v proizvodnjo BMW-ja serije 8 Coupe precej investirali, saj so bile potrebne pred njegovo proizvodnjo precejšnje prilagoditve, glede na to, da je izdelan iz raznovrstne kombinacije materialov, med katerimi najbolj izstopajo jeklo, aluminij, ogljikova vlakna in različne vrste plastik.   

Zanimiva je tudi tehnologija za sestavljanje avtomobilov. Vrata na sestavno linijo denimo pripeljejo avtonomni vlaki, pri končni oceni kakovosti izdelave pa z meritvami vrzeli in iskanjem nepravilnosti sodelujejo tudi merilni roboti. Delavci  bodo denimo nosili tudi pametno uro, ki jih bo z vibracijami, tako imenovanim "eksotičnim alarmom", opozorila, da po tekočem traku prihaja avtomobil z nestandardno opremo, ki zahteva posebno pozornost.

Pri treningu delavcev so prvi uporabili tudi očala za navidezno resničnost, s katerimi so jim lahko v tridimenzionalni podobi pokazali specifične postopke pri sestavi avtomobilov, ki so jih pred tem posneli v tovarni. S tem so jim omogočili, da so se s posebnostmi svojega dela seznanili še preden sp prvič obiskali svoje novo delovno mesto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja