Strateški formu na Bledu: Kdaj in kje bodo zastoji?

28. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
Strateški formu na Bledu: Kdaj in kje bodo zastoji? (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Glavnina foruma bo potekala v ponedeljek in torek, zaradi česar je na gorenjski avtocesti ob začetku vzdrževalnih del pričakovati precej nevšečnosti.

Prihodnji teden bo na Bledu znova potekal že 14. Strateški forum, mednarodno srečanje predstavnic držav članic in nečlanic Evropske Unije. Prvi del srečanja bo sicer potekal že ta vikend, med 31. septembrom in prvim avgustom v Ljubljani, nato pa se bodo udeleženci preselili na Bled, kjer bo potekal tudi glavni del srečanja in kamor bo prišla tudi glavnina govorcev.

Zaradi omenjenega srečanja pa lahko v začetku prihodnjega tedna pričakujemo kar nekaj nevšečnosti na gorenjski avtocesti med izvozoma Brnik oziroma Kranj vzhod in pa izvozom Lesce/Bled – v ponedeljek, drugega septembra v smeri proti Bledu, v torek, tretjega septembra pa v obratni smeri proti letališču. Vozila udeležencev bodo namreč spremljala spremljevalna vozila slovenske policije, opremljena modro-zelenimi oziroma modro-rdečimi lučmi, zaradi česar na policiji že opozarjajo voznike na njihovo prisotnost in se, v kolikor jih opazite za seboj, pomaknite na skrajni desni rob vozišča, oziroma na skrajni levi robe prehitevalnega pasu, v kolikor je to na avtocesti in tam počakate, dokler mimo vas ne zapelje vozilo z rdeče-modro lučjo na strehi. Posebnega prometnega režima sicer v tem času na policiji ne predvidevajo.

Kot smo danes že poročali na naši Facebook strani pa bo v tem času za še nekaj dodatnih preglavic poskrbel tudi začetek del na gorenjski avtocesti, najkasneje drugega septembra naj bi na odseku med izvozom Kranj vzhod in pa viaduktom Peračica pričeli s prenovo avtoceste, zaradi česar bo najkasneje do novembra na omenjenem odseku uveljavljen spremenjen prometni režim, ki bo veljal tudi v času strateškega foruma. Kako bo promet speljan in kakšna bo hitrostna omejite v času del pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja