Superšportni avtomobil VUHL 05RR je na voljo vsakomur, ki si ga želi

26. 7. 2018
Deli

Žal ne v živo, ampak v računalniški igri dirkalne franšize Forza Motorsport. Mehiški ultralahki superšportni avtomobil so namreč uvrstili v zbirko Forza Motorsport 7 za igralne konzole Xbox One, kjer bodo navdušencem ponudili ekskluzivni vpogled v avtomobil, ki bo kmalu na ceste zapeljal tudi v živo, seveda nedosegljiv za večino od nas.

Tisti, ki na svojem Xboxu One že imajo igralno franšizo, jo morajo dopolniti z dodatkom Top Gear Car Pack, potem pa lahko v virtualnem okolju uživajo v dinamiki in zmogljivostih, ki jih ponuja VUHL 05RR. Visokoločljiva grafika z obilo podrobnosti jim omogoča raziskovanje vseh elementov avtomobila s karoserijo iz ogljikovih vlaken in vožnje na dirkališčih po vsem svetu ter v vseh mogočih vremenskih razmerah.

Dirkalnik za virtualni svet so sicer zasnovali popolnoma v skladu z dejanskim avtomobilom, ki je nastal kot plod sodelovanja med mehiškima bratoma Ikerjem in Guillermom Echeverria, in 100 kilometrov na uro doseže v le 2,7 sekunde. Poleg lahke karoserije in izpiljene aerodinamike je za to zaslužen tudi Fordov 2,3-litrski motor EcoBoost, ki deluje v kombinaciji s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel