Suzuki je predstavil evropskega Swifta

7. 3. 2017
Deli

Potem, ko smo pred časom pisali o predstavitvi novega Suzukija Swifta za japonski trg, lahko zdaj, po predstavitvi v Ženevi, zapišemo tudi nekaj podatkov o evropskem Swiftu.

Kot pravijo pri Suzukiju, so se oblikovalci trudili, da bi ohranili značilne oblike, hkrati pa ji  dodali sodobne. Med ohranjenimi elementi so močna ramenska linija, črni stebrički A ter navpična zasnova prednjih in zadnjih luči. Swiftov nastop je po novem bolj čustven z mišičasto zaokroženim videzom. Karoserija je krajša, nižja in širša od predhodnikove, značaj pa poudarjata široka maska hladilnika z prav tako izrazito odprtino za zrak v odbijaču. Črni so tudi ostali stebrički šip, da dajo občutek plavajoče strehe.

Sedi se niže, zato je prostora za glave dovolj, za dober centimeter pa so proti bokom potisnili tudi prednja sedeža, da je več prostora med voznikom in sovoznikom. Osrednja konzola je za pet stopinj obrnjena proti vozniku, volanski obroč im ravni spodnji rob, konkreten pa je tudi izbor zabavno-informativne tehnike.

Swift so zasnovali na novi platformi, ki jo imata že Baleno in Ignis, zato se mu je ob manjši teži precej povečala trdnost, boljše pa so seveda tudi vozne lastnosti. Motorna tehnika bo tudi podobna, kot v Balenu, kar pomeni litrski turbobencinski trivaljnik z močjo 111 'konj' ter 1,2-litrski štirivaljnik z močjo 90 'konj' in možnostjo okrepitve z blagim hibridom.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol