Mitsubishi L 200 je ob 40. obletnici doživel prenovo

9. 11. 2018
Deli
Mitsubishi L 200 je ob 40. obletnici doživel prenovo (foto: Mitsubishi)
Mitsubishi

Mitsubishi je na Tajskem, kjer ga bo tudi izdeloval in najprej prodajal, predstavil prenovljen poltovornjak Mitsubishi L200, s čimer je zaznamoval tudi njegovo 40-letnico.

Kot pravijo pri Mitsubushiju, so pri razvoju novega L200 sledili sloganu 'Engineered Beyond Tough' (razvit onkraj trdoživega), kar pomeni, da so ključne elemente razvili tako, da bi bil bolj tekmovalen. Oblikovne poteze so mu osvežili pod sloganom 'Rock Solid' (trden kot skala), s čimer so poudarili njegovo trdoživost, ki so jo izrazili predvsem z novo generacijo sprednjega dela 'Dynamic Shield' z visoko linijo pokrova motorja, bolj izpostavljenimi žarometi in poudarjenimi blatniki. Posodobljena kabina še naprej vzbuja vtis robustnosti, materiali pa so boljši.

Mitsubishi L200 bo na voljo z dvema vrstama štirikolesnega pogona. Super-Select 4WD bo namenjen intenzivni rabi na vseh terenih, Easy –Select 4WD pa bo vozniku predvsem olajšal preklapljanje med pogoni, obema pa so namenili novi način Off-road z nastavitvami za grušč, blato/sneg, pesek in skale. Ko je način vključen, usklajuje moč motorja, menjalnik in zavore ter s tem zagotavlja čim večji oprijem na vseh podlagah in samodejno nadzoruje tudi spust po klancu.

Inženirji so Mitsubishiju L200 izboljšali tudi vozne lastnosti, kar so dosegli z večjimi sprednjimi zavornimi koluti in čeljustmi, zmogljivejšimi zadnjimi blažilniki in prehodom na šeststopenjski samodejni menjalnik namesto petstopenjskega. Izboljšan je tudi nabor asistenčnih sistemov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja