Terminator z mobilcem v roki in cigaro med zobmi razkril električni Mercedes G

26. 1. 2017
Deli

Nihče drug kot filmski igralec in bivši kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger je prišel v Kitzbuehel na predstavitev klenega terenca Mercedesa-Benza razreda G, ki so ga v električni avtomobil predelali pri specialistu za električno mobilnost Kreisel Electric.

Za osnovo električnemu G je služil Mercedes-Benz G 350d, pri katerem so turbodizelski motor nadomestili z več električnimi in jih preko redukcijskih gonil neposredno povezali z glavnim diferencialom. Skupaj razvijajo moč 360 kW, ki terencu omogoča največjo hitrost 183 km/h in pospešek do 100 km/h v vsega 5,6 sekunde. Po navedbah Kreisel Electric lahko električni Mercedes-Benz G s polnimi baterijami s kapaciteto 80 kWh realistično prevozi okrog 300 kilometrov, do 80-odstotne kapacitete pa jih je mogoče napolniti v 25 minutah.

Arnold Schwarzenegger sicer na predstavitvi električnega terenca ni bil kar tako, saj sta, kot pravi član uprave Kreisel Electric Christian Schlögl, skupaj z njim prišla na zamisel o elektrifikaciji  razreda G. Schwarzenegger je v ZDA namreč vozil Mercedes-Benz G, kot kalifornijski guverner pa se je angažiral tudi pri uvajanju električne mobilnosti. Pri razvoju električnega terenca bo sodeloval še naprej, saj se bo  s prototipom poskusno vozil po Los Angelesu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"