Tesla ima novo šefico uprave

8. 11. 2018
Deli
Tesla ima novo šefico uprave (foto: Tesla)
Tesla

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dobil novo predsednico uprave, potem ko je moral Elon Musk, ki sicer ostaja direktor, v skladu s sodno poravnavo zaradi umaknjene privatizacije podjetja odstopiti s položaja predsednika uprave.

Nova predsednica uprave Tesla Motors je postala Robyn Denholm, ki je bila pred tem že od leta 2014 članica uprave podjetja, sicer pa je bila tudi vodja financ in strateškega načrtovanja pri največjem avstralskem operaterju mobilne telefonije Telstra, na začetku kariere pa si je izkušnje več let nabirala pri avstralski podružnici Toyote. Veljala je tudi za osebo, ki je bila v upravnem odboru Tesle najbolj neodvisna od Elona Muska, ki je sicer na položaje rad postavljal sorodnike, prijatelje in dolgoletne vlagatelje.

A s tem seveda še ni konec novih imenovanj, saj mora Tesla v skladu s sodno poravnavo imenovati še dva neodvisna člana upravnega odbora, ki ju bo predlagala uprava, z glasovanjem pa potrdili delničarji.

Delnice Tesle, ki so po Muskovih izjavah v zvezi s privatizacijo in sodnem postopku padle, so sicer začele spet rasti, predvsem po tem, ko je podjetje objavilo, da je doseglo največji četrtletni dobiček v vsej svoji zgodovini. Tesla je namreč v tretjem četrtletju 2018 dosegla dobiček 312 milijonov ameriških dolarjev ter kupcem dostavila 83.500 avtomobilov, s čimer je precej presegla pričakovanja Wall Streeta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"