Tesla Model 3 vendarle na ogled v prodajnih salonih, a zaenkrat le v dveh mestih

16. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli
Tesla Model 3 vendarle na ogled v prodajnih salonih, a zaenkrat le v dveh mestih (foto: Tesla)
Tesla

Prva dva razstavna primerka na ogled postavljena v Kaliforniji, datum širitve v ostale salone zaenkrat ostaja neznan.

Naposled se je le zgodilo. Več kot pol leta po vzpostavitvi proizvodnje problematičnega Modela 3 – zaradi neprestanih težav proizvodnja še danes niti približno ne dosega zastavljenih ciljev – bo Tesla končno pripeljala prve primerke avtomobila v salone. Vsi dosedanji kupci so se namreč za nakup odločali zgolj na podlagi tovarniških podatkov in fotografij, kar še posebej velja za tiste, ki so avtomobil s plačilom 1.000 dolarjev naročili, še preden se je proizvodnja sploh pričela.

Vseeno pa primerki omenjenega avtomobila ne bodo postavljeni na ogled v vseh salonih naenkrat. Od petka, 12. januarja, sta tako dve vozili Tesla Model 3 z najvišjo stopnjo opreme Premium s podaljšanim dosegom in ceno 50.000 dolarjev (kar nanese dobrih 40 evrskih tisočakov) na ogled postavljeni v salonih v kalifornijskih mestih Palo Alto in Los Angeles. Ob tej priložnosti je proizvajalec za obstoječe lastnike svojih vozil pripravil tudi privatno zabavo.

Čeprav Tesla torej po novem ponuja omenjeni avtomobil na vpogled, pa to še ne pomeni, da potencialnim kupcem ponuja tudi testne vožnje. Predstavnik Tesle za odnose z javnostmi je za portal Mercury News sicer zatrdil, da bodo sčasoma omogočili tudi to možnost, da pa datum, kdaj bo do tega tudi prišlo, zaenkrat še neznan. Prav tako pa neznanka ostaja tudi datum, do katerega bodo prva razstavna vozila dobili Teslovi saloni po preostalih delih ZDA, kaj šele v Evropi ali drugod po svetu.

Jure Šujica
foto: Tesla

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"