Tesla S bo dobil prestižnega tekmeca

20. 8. 2015
Deli
Tesla S bo dobil prestižnega tekmeca (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Električna limuzina Tesla S bo očitno kmalu dobila mogočnega tekmeca. Aston Martin bo namreč z električnim pogonskim sklopom opremil kar svojo športno limuzino Rapide.

Kot je na prireditvi Concours d'Elegance Pebble Beach za Automotive News potrdil Aston Martinov direktor Andy Palmer, bo britanska znamka športnih avtomobilov predvidoma enkrat v prihodnjih dveh letih predstavila povsem električno različico štirivratnega Rapida. Do konca desetletja naj bi mu sledila tudi električna različica križanca DBX, ki smo ga v obliki študije spoznali spomladi. Električni Rapide bo opremljen s štirikolesnim pogonom in elektromotorji s skupno močjo 800 "konjev", baterije pa bodo zadoščale za več kot 300 kilometrov vožnje.

Kar se tiče cene, Palmer ni bil povsem natančen, namignil pa je, da bodo nekje v razponu med 200 in 250 tisoč ameriških dolarjev, s čimer bo električni Rapide za dobro četrtino do tretjino dražji od najdražje Tesle S P90D. Aston Martin torej ne načrtuje neposrednega tekmeca Tesle, ampak ga bo umestil v razred više. Palmer je to odločitev komentiral takole: "Kupci v tem razredu iščejo nekaj, kar je nekaj več od tehnološke igrače. Pričakujejo tudi izročilo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja