To so prvi obrisi novega Nissan Juka

19. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Po devetih letih in preko milijona prodanih primerkih bo mestni terenec končno dobil težko pričakovanega naslednika.

Le malo je še dandanes avtomobilov, ki na trgu zdržijo več kot šest let brez večjih predelav. Razloga za kaj takega sta po navadi dva: bodisi slaba prodaja vozila (ali zaradi visoke cene ali pa enostavno zaradi majhnosti oziroma slabe kondicije podjetja), ali pa enostavno velika priljubljenost in dober dizajn, ki kljub letom ni zastaral – oba zadnja elementa gresta seveda z roko v roki. Prav slednje pa se je zgodilo tudi v primeru modela Nissan Juke.

Japonska znamka je namreč svojega mestnega terenca, enega izmed prvih predstavnikov v tem razredu predstavila že leta 2010, od takrat pa Nissan Juke z izjemo posameznih olepšav in medgeneracijskih posodobitev (tako na motornem kot tudi tehničnem področju ter seveda pri oblik) še ni dobil naslednika. A ta je sedaj kot kaže že pripravljen za razkritje. Nissan namreč že lep čas načrtuje predstavitev, ki bo potekala že čez dobra dva tedna, natančneje četrtega septembra, ob tem pa so razkrili tudi prve težko pričakovane fotografije zakritega prototipa.

Dinamičen a ne na račun udobja

Za prizorišče fotografiranja so si pri Nissanu izbrali britanski testni poligon Millbrook, navkljub zakriti zunanjosti pa je jasno, da ostajajo prisotni opazni žarometi pod (tanjšimi LED dnevnimi lučmi) in pa zaobljena zunanja podoba z relativno položnim zadkom, ki bolj kot na prave terence spominja na športne komblimuzine.

Dinamično zunanjo podobo (ki jo mimogrede dopolnjujejo 19-palčna kolesa) naj bi sicer narekovala vozniška dinamika, saj pri Nissanu obljubljajo avtomobil, ki bo ponujal številne užitke v vožnji. Ob tem naj bi v kabini ponujal še nekaj več prostora kot predhodnik, hkrati pa bo postal tretji Nissanov avtomobil, ki bo deležen sistema ProPILOT.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja